23948sdkhjf

Leasingstop dykker bilsalget

Bilmarkedet er stadig påvirket af regeringens indgreb mod leasingbiler i februar, viser tal for bilsalget i april fra Danmarks Statistik. Det dyk, der kom efter indgrebet, fortsætter, selv om det nu ikke længere er så kraftigt, vurderer Dansk Erhverv.
- Niveauet er stadig forholdsvist højt, og vi forventer, at kurven flader ud på nuværende niveau hen over sommeren. På sigt afhænger udviklingen for bilsalget af den generelle økonomiske udvikling, siger chefkonsulent Jesper Højte Stenbæk, Dansk Erhverv.

Dansk Erhverv hæfter sig ved, at bilsalget ikke på samme måde som tidligere er udtryk for de generelle økonomiske konjunkturer.

- Der er sket et skifte, hvor mindre biler er blevet noget billigere, og samtidig har de nye regler for leasingbiler mudret billedet i et stykke tid fremover. Skal vi konkludere noget generelt om bilsalget, skal vi kigge på det samlede billede, siden statistikken startede i 1992. Og det billede viser, at niveauet for april ligger over gennemsnittet, siger Jesper Højte Stenbæk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078