23948sdkhjf

Mere kamp i c-segmentet

Anden generation af Kia ceed lanceres i Danmark den 25.-26. august.
Den første ceed var en stor milepæl for Kia i Europa, som for første gang gjorde den koreanske bilproducent i stand til at konkurrere i det stærkt besatte C-segment. Nu er Kia klar med anden generation med styrket design og kvalitet samt optimerede motorer. I Danmark lanceres modellen med åbent hus i den kommende weekend den 25.-26. august.

- Den nye ceed er designet, konstrueret og produceret i Europa, og den er mere avanceret, effektiv og raffineret og tilbyder endnu større køreglæde en forgængeren, lovede adm. direktør Mogens Lyngsø, Kia Import Danmark AS, da importøren holdt pressemøde i det nye hovedkontor på Hauløkkevej uden for Fredericia i tirsdags den 14. august.

- Vi er kommet rigtigt godt i gang i år, og frem til 12. august i år har vi solgt 6688 biler (en andel på 6,5 procent) mod 3628 i samme periode sidste år – en fremgang på tæt ved 85 procent. Vi er glade for vores position, men vi vil mere – og det skal den nye ceed hjælpe til med, fastslog Mogens Lyngsø.

- C-segmentet er ekstremt konkurrencepræget, men vores mål er klart: Vi vil lave samme succes som med lancering af ceed i 2007, bemærkede han.

Siden marts 2007 er der solgt 13.800 ceed i Danmark, hvilket gør modellen til den 3. mest solgte i c-segmentet.

Højdepunkt

Under udviklingen af den nye ceed har Kia haft fokus på at sænke brændstofforbruget og emissionerne, uden at det måtte gå ud over motorens respons eller kraftudfoldelse. Den nye ceed fås i Danmark med to benzinmotorer (1.4 MPI og 1.6 GDI) og to dieselmotorer (1.4 WGT og 1.6 VGT) med ydelser fra 90-135 hk.

De opdaterede motorer giver en forbedring af brændstofforbruget på alle varianterne, og dieselversionen med 128 hk og Kias brændstofbesparende teknologi "Eco Dynamics" sikrer et brændstofforbrug på 27 km/l og CO2-udledning på 97 g/km.

Højdepunktet blandt benzinmotorerne er en 1,6-liters Gamma GDI-motor med den nyeste teknologi inden for direkte benzinindsprøjtning, som optimerer ydelsen (135 hk) og drejningsmomentet (165 Nm). 1.6 GDI-motoren kan kombineres med en helt ny dobbeltkoblingsgearkasse (DCT).

Sikkerheden er prioriteret højt, og den nye ceed er således uanset motorvariant udstyret med seks airbags, ECS med TCS, BAS (Brake Assist System), HAC (Hill Assist System), ESS (Emergency Stop Signal) og VSM (Vehicle Steering System), der hjælper med at styre bilen på rette kurs, hvis der skulle være glat, og man har brug for at bremse hårdt op.

Desuden kan der vælges elementer som LDWS (Lane Departure Warning System), elektrisk parkeringsbremse, HID Adaptive forlygter samt Bending Light.

Den nye ceed er ligeledes udstyret med Kias Eco Dynamics udstyr, der omfatter elektronisk servostyring, Eco gearskifte indikator, Eco driving light, intelligent ladekontrol, 15 tommers hjul med Eco dæk samt en seks trins gearkasse.

Den nye ceed er omfattet at Kias fabriksgaranti på syv års garanti/150.000 kilometer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065