23948sdkhjf

Samsø tur/retur som bilmekaniker

Arbejdslivet som automekaniker på en lille ø kræver en god portion planlægning.
Selv om der kun er lige knapt 4000 indbyggere på Samsø, oplever øens tre automekanikere et udmærket flow af biler, der skal repareres. Øens beboere kører til Oles Autoservice, Lasses Auto eller Samsø Auto & Dækservice, hvis køretøjet skal have en faglig hånd.

Oles Autoservice reparerer alt fra plæneklippere til store traktorer. Der er især tryk på i traktorafdelingen, som alene beskæftiger fire mand. Lasses Auto og Samsø Auto & Dækservice koncentrerer sig derimod hovedsageligt om personbiler.

Planlægningens mestre

Der er ikke det helt samme stressniveau på Samsø som i større byer. Tingene sker ikke nødvendigvis lige nu og her.

- Folk er vant til at vente, fordi man bor på en ø, siger Ole Hansen fra Oles Autoservice. Alligevel er Samsøs tre automekanikere oftest ét skridt foran i planlægningen.

- Det gælder om at overholde sine aftaler og at være pålidelig. Det er vigtigt, når man bor i et lille samfund, hvor alle snakker sammen, siger Lasse Andersen fra Lasses Auto.

Lasse Andersen kan da også fremvise et imponerende lager.

- Jeg har meget fokus på at få bestilt reservedele og at planlægge mindst en dag frem. Derfor har jeg et stort lager og er på den måde på forkant, siger han.

Plads til udvikling

Lasse Andersen er med sine 30 år den yngste af øens mekanikere. Han blev udlært ved Lars Ole fra Samsø Auto & Dækmontering, hvor han arbejdede i ni år. Efter et smut forbi København, og en kort tid som pædagogmedhjælper, har Lasse nu sin egen virksomhed. Lasses Auto ligger i øens gamle brandstation, hvor kunderne bliver mødt af et meget ryddeligt værksted. Det gør hverdagen meget lettere, mener Lasse Andersen, der også tager en del efteruddannelse for at dygtiggøre sig.

Lakarbejdet i Århus

Når køretøjerne hos alle tre værksteder er repareret, sendes de til LAKspecialisten A/S i Århus. Indtil for nylig lakerede Toplak Autocolor i Odder bilerne fra Samsø, men efter LAKspecialistens overtagelse af Toplak Autocolor er det LAKspecialisten, der har fornøjelsen af at lakere samsingernes biler.

- Det er da en ære at kunne få lov til at lakere biler for en hel ø, siger Jens Düring, den ene ejer af

LAKspecialisten A/S. Han fik på første hånd at mærke, hvordan man på øen må planlægge sig ud af tingene – han blev bedt om at tage en bildør med til lakering efter et besøg på Samsø.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063