23948sdkhjf

Støtte til elbilforsøgsprojekter

24 projekter støttes med samlet 8,2 millioner kroner under 4. tilskudsrunde af Energistyrelsens forsøgsordning for elbiler. Energistyrelsen har modtaget 48 ansøgninger.
Energistyrelsen indkaldte den 6. juli 2012 projektansøgninger under 4. tilskudsrunde af Forsøgsordningen for elbiler. Deadline for projektansøgninger var 1. oktober 2012. Energistyrelsen modtog 48 ansøgninger med et samlet ansøgt beløb på næsten 21 millioner kroner.

Energistyrelsen har vurderet de indkomne ansøgninger i samråd med en følgegruppe bestående af Trafikstyrelsen, Miljøstyrelsen og Energinet.dk.

Udover støtte til projekter med elbiler, har Energistyrelsen i 4. tilskudsrunde lagt øget vægt på også at støtte analyseprojekter, formidlingsprojekter, og beslutningsværktøjer vedrørende elbiler, oplyser en pressemeddelelse fra styrelsen.

De projekter, som støttes fordeler sig på følgende projekttyper:

5 elbilprojekter, samlet støtte 2,6 millioner kroner.

13 analyseprojekter, samlet støtte 3,7 millioner.

5 formidlingsprojekter, samlet støtte 1 million.

1 beslutningsværktøj, samlet støtte 0,9 million.

Forsøgsordningen for elbiler videreføres

I energiaftalen fra den 22. marts 2012 er der afsat i alt 15 millioner kroner i 2013-2015 til videreførelse af forsøgsordningen for elbiler. Samtidig udvides forsøgsordningen til også at omfatte plug-in hybrid elbiler, oplyser specialkonsulent Michael Rask.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079