23948sdkhjf

Billegenden Shelby er død

Carroll Shelby døde forleden på et hospital i Dallas i en alder af 89 år.

Efter en succesfuld karriere som racerkører i de unge år skiftede han til den anden side af bordet, efter sygdom, og begyndte at udvikle og konstruere hurtige racerbiler. Det var tilbage i 60'erne, hvor han udviklede en af de mest omtalte billegender, der fortsat lever den dag i dag, AC Cobra, som blandt andet vandt en VM-titel foran Ferrari.

Det var Shelby, der trimmede og tunede Ford Mustang. Han fik et nært venskab med daværende Ford-direktør Lee Iacocca, der var idemanden bag Mustang-serien, og senere, da Iacocca kom til Chrysler gentog historien sig med flere modeller.

Shelbys seneste Ford Mustang blev ændret i design og fik endnu flere hestekræfter under motorhjelmen. Han var også ejer af flere hoteller, farme og fødevareproduktionsselskaber. Han blev født den 11.januar 1923 i den lille by Leesburg, Texas, som søn af et postbud. Da han var 10 år, flyttede familien til Dallas, hvor faderen blev leder af et postkontor, og han fik samtidig interesse for autoracing. Han udtalte for nylig i anledning af hans sidste fødselsdag, at han har haft et spændende liv med det, som havde hans største interesse, bilen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081