23948sdkhjf

Resultat af enormt bil-udbud

Nissan og Renault blev de store vindere i SKI-udbud.
Resultatet af Statens og Kommunernes Indkøbsservice’s (SKI's) udbud af biler er nu offentliggjort.

Der er indgået tre delaftaler på køb af biler - køb af personbiler (delaftale 1), køb af arbejdsbiler (delaftale 2) og køb af el-biler (delaftale 3), mens de tre delaftaler på leasing blev annulleret:

Den oprindeligt estimerede omsætning i aftalens løbetid var 840 millioner kroner ekslusiv moms, fordelt på SKI’s cirka 13.000 offentlige kunder.

Hvor en del af den samlede omsætning, der bortfalder, i og med leasing aftalerne blev annulleret er uvist, men SKI fortæller selv, at den procentuelle fordeling mellem delaftalerne forventes at blive:

Delaftale 1 – 76 procent, delaftale 2 – 22 procent og delaftale 3 – 2 procent.

Vinderne inden for køb af personbiler blev Chverolet, Fiat, Kia, Mercedes-Benz, Nissan og Renault, mens køb af arbejdsbiler blev vundet af Fiat, Mercedes-Benz, Nissan og Renault samt Bilcentret Peer Glad. Inden for el-biler vandt Nissan og Renault.

APV i en bil

SKI har selv bestemt kravene til hver enkelt biltype og herefter tildelt aftalerne efter laveste pris. Der har været stillet krav til bilernes sikkerhed (fem stjerner i Euro NCAP u/minibilerne), brændstofeffektiviteten, krav til CO2 og krav til montering af ekstraudstyr, oplyser Jens Munk, udbudsjurist hos Danske Fagmedier A/S.

Der kan købes op til fem biler på delaftale 1 og 2 ved direkte tildeling, mens der ved køb af 5+ biler og el-biler skal gennemføres et miniudbud, hvor konkurrencen genåbnes med forhåbning om endnu lavere priser.

Som et lille kuriosum kan det nævnes, at miniudbuddene afgøres med en vurdering på 60 procent pris og 40 procent arbejdspladsvurdering. Bilen vurderes altså som arbejdsredskab ud fra 10 forskellige parametre.

APV skemaet kan ses her http://www.ski.dk/SiteCollectionDocument...

Yderligere information om aftalen kan læses i denne folder fra SKI på http://www.ski.dk/SiteCollectionDocument... eller på SKI’s hjemmeside her http://www.ski.dk/aftaler/biler/Sider/Do...

Udbuddene kan følges via Motor-magasinets udbudsovervågning på netavisen http://www.motormagasinet.dk/licitation/...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079