23948sdkhjf

Nyt motorregister med bump

Startvanskeligheder for digitalt motorregister. Branchen dog umiddelbart tilfreds efter indkøring.
It-bøvl i starten. Men derefter mere ro på. Sådan så den foreløbige status ud for den første uge med det med nye digitale motorregister, som efter flere år med forsinkelser endelig gik i luften 6. juni. Fra den dato er 1200 bilforhandlere og synshaller blevet nummerpladeoperatører, som overtager de opgaver Skats motorekspeditioner har haft, og som kan foretage om-og indregistreringer og udlevere nummerplader, der altså kan skrues på omgående.

Imidlertid har problemerne under indkøringen og en pause på flere dage før opstarten betydet, at nogle sager har hobet sig op og givet kø på nogle af de 30 "gamle" motorkontorer, som for de flestes vedkommende lukker 1. februar 2013.

- Vi er kede af, at folk har måttet stå i kø, og at der har været problemer. Men nu er der lys forrude, siger Kristian Vengsgaard, som er projektdirektør hos Skat ifølge Nordjyske Stiftstidende.

Han forklarer, at problemerne skyldes en kombination af en lang række af de faktorer, der er i et system, hvor meget skal spille sammen. Således har nogle forhandlere oplevet forsinkelser på nummerplader, mens andre har fået forkerte nummerplader.

Det bliver synshallerne med kæden Applus som en af de store aktører, der fremover skal være motorkontor for de mest gængse sager. Og det er ifølge presse-og kommunikationschef Alexander Elverlund gået tilfredsstillende.

- Der har været lidt knas de første par dage. Men overordnet set er vi glade.

Vi har haft rigtigt mange kunder, som er glade for, at de nu kan få den service hos os, siger Alexander Elverlund.

En enslydende melding kommer fra Danmarks Automobilhandler Forening.

- Vi er ikke blevet kimet ned af medlemmer. Der har kun været småproblemer, og det har været i forbindelse med specialbiler. Vi banker under bordet for, at det fortsætter, lyder det fra Jens Brendstrup, adm. direktør for D.A.F.

Samme positive melding lyder fra bilforhandler Peter Monk fra den københavnske Ford-og Toyota-forhandler Monk Biler.

- Det er gået godt. Det har været en rimelig overgang. Især, når man tænker på, at der er en lang række operatører, som blandt andet importører, leasingselskaber, forsikringsselskaber og Skat, der skal spille sammen i samme system, siger Peter Monk til avisen.

1. september

Det digitale motorregister, som gik i gang 6. juni, betyder, at en række oplysninger om en bil samles centralt. En bilforhandler eller synshal kan så indregistrere en bil og udlevere nummerpladerne på stedet, hvis vedkommende er godkendt nummerpladeoperatør.

Nummerplader vil også kunne afmeldes her. Fra 1. september vil private kunne foretage omregistreringer hjemme i stuen og eventuelt hente nummerplader i en lokal synshal.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125