23948sdkhjf

Flot dansk bog om Porsche

Det er en usædvanlig flot bog på dansk, som Duckshoot Media A/S netop har sendt på markedet. Forlaget udgiver også månedsmagasinet Bil Ekspressen, hvorfra en del af artiklerne er hentet, og man kommer hele vejen rundt med en stribe flotte billeder, lige fra grundlæggelsen til 2010, inklusive det nye museum i Zuffenhausen ved Stuttgart.

Hver eneste af de mange modeller, som Porsche har fremstillet til i dag, er omtalt med gode beskrivelser. Bogen indeholder også et fint afsnit om den tidligere dobbelte rallyverdensmester Walter Röhrl, der startede som chauffør hos biskoppen i Regensburg, hvor han kørte 120.000 kilometer årligt i et adstadigt tempo. Han er nærmest blevet et ikon hos Porsche, når der skal lægges sidste hånd på Tysklands fineste sportsvogn som testkører.

Hvis man holder af sportsvogne, og ikke mindst bilernes historie, er den nye danske bog et must. Forfatteren bag bogen er Christian Frost, der skriver, at det fra starten hos det nye forlag har været tanken at kaste sig over bogproduktion - det er bare noget andet, at sidde med en bog i hånden, skriver forfatteren. Han brænder for de hurtige biler og har nedfældet det hele på papir med mange sjove og morsomme udtryk som: "Den sekscylindrede boxermotor er selve sjælen i 911 GT3. Den burde have en stand på Museum of Modern Art i New York - med et sæt høretelefoner".

Skulle der komme mere fra forlaget i samme kaliber, kan man godt begynde at glæde sig, men hvis man er interesseret i bogen om Porsche, skal man måske skynde sig. Den er kun fremstillet i 911 eksemplarer – for at blive i Porsche terminologi – og alle er nummererede.

Porsche, 150 sider hardback

Forlag: Duckshoot A/S, København SV

Forfatter: Christian Frost

Pris: 299 kroner hos boghandlere, www.bilekspressen.dk og www.gad.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109