23948sdkhjf

Større Picanto med nye motorer

Kia har udsendt de første billeder af sin nye Picanto, der får premiere i Geneve til marts. Den er stadig lille, men dog vokset i længden med større akselafstand.

Det nye design, som Kia chefdesigner Peter Schreyer er mester for, er elegant, let og mere moderne. Den nuværende modelserie fås kun som fem dørs, men den nye serie kommer også som tre dørs i en mere sportslig version. Helt nye motorer på 1,0 og 1,2 liter mener Kia bliver førende i klassen hvad angår CO2 udslip. Den ene motor er trecylindret på 998 kubikcentimeter der yder 82 hk ved 6300 o/min med et maksimalt drejningsmoment på 95 Nm ved 3600 0/min og med et CO2 udslip på 99 g/km. Samme motor kommer i Hyundai i20-serien.

I nogle lande leveres den nye serie også til kørsel på autogas og flex-fuel.

Det oplyses endnu ikke, hvornår serien har premiere på det danske marked og til hvilket priser, men der er ingen tvivl om, at det efterhånden ældre trekløver Citroën C1/ Peugeot 107/Toyota Aygo, samt de populære Chevrolet Spark og Fiat 500 med den nye spændende tocylindrede motor, får konkurrence, når den lille charmerende Picanto kommer til landet med syv års garanti, som kunderne har taget fint imod i de andre modeller.

Kia har desuden netop præsenteret en tre dørs version af succes-serien cee’d med en ny overbygning af ESC-systemet, som Kia kalder for VSM, der styrer bremser med en mulig reduktion af bremselængden på 10 procent, samt driv- og styretøjet, der giver forbedret stabilitet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062