23948sdkhjf

Dækovervågning med større nøjagtighed

Goodyears første lastbildæk på markedet med mikrochips indbygget i dæksiden for unik scanner-aflæsning.
Goodyear introducerer virksomhedens første mikrochips til erhvervsbrug i lastbildæk. Det nye trailerdæk Goodyear Regional RHT II RFID (Radio Frequency Identity) 435/50R19.5 har en indbygget mikrochip, som arbejder sammen med FleetOnlineSolutions, Goodyears internetbaserede dækmanagementprogram. Det nye dæk giver flådeoperatørerne en fordel i form af reduceret nedetid, forbedret dækmanagement og større sikkerhed. Tidligere på året fik Goodyear fik en pris for teknologien i Latinamerika.

Dækovervågning kan være en langsommelig proces, da hvert enkelt dæk skal identificeres via mærkningen på sidevæggen, hvilket ofte ikke er let på grund af snavs eller ridser. RFID gør det muligt for en operatør at identificere det enkelte dæk hurtigt ved at føre en håndholdt scanner rundt langs dækkets sidevæg. Herved registreres oplysningerne elektronisk og præcist. Dækkene har flere fordele. De er langt nemmere at spore end andre dæk, hvis de bliver stjålet, og de kan overvåges i hele levetiden, også under regummiering.

Grunden til, at dette dæk, 435/50R19.5, blev udvalgt til installation af RFID, er, at det er den mest populære dækstørrelse hos megatrailer-operatørerne, da det har det størst mulige volumen inden for Europas totale trailerhøjdegrænse på fire meter.

Mikrochippen indbygges i dækket fra fabrikken, og den programmeres med en unik kode, som identificerer dækket og gør det muligt for den håndholdte læser at se dækkets type og det unikke identitetsnummer. Under serviceeftersyn kan en Goodyear-serviceleverandør eller flådeoperatør hurtigt scanne alle RFID-dæk og registrere oplysningerne elektronisk. Det sparer tid og sikrer, at oplysningerne er nøjagtige. Lagerstyring af nye, brugte og regummierede dæk er endnu en af fordelene, oplyser Goodyear i en pressemeddelelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078