23948sdkhjf

Better Place åbner elbilcenter i Kina

Det kinesiske energiselskab China Southern Grid og Better Place åbner i fællesskab et elbilcenter i Guangzhou, som viser elbiler og batteriskifte-teknologien frem for kineserne.
Kinas næststørste energiselskab, China Southern Grid (CSG), og Better Place har netop åbnet et fælles oplevelsescenter for elbiler i den sydkinesiske millionby Guangzhou. Centeret skal uddanne besøgende fra hele Sydkina i elbilens univers og ligeledes tjene som demonstrationssted for batteriskifteteknologien.

Som medlem af Kinas statsejede industrialliance for elbiler arbejder China Southern Grid målrettet efter Kinas overordnede strategi om at reducere udledningerne fra transportsektoren og spare på energien. En af løsningerne er at etablere en ladeinfrastruktur til elbiler, som kan opfylde behovene for de mange fremtidige elbilister i det sydlige Kina. Alene China Southern Grid servicerer et område med 230 millioner kinesere.

I marts 2001 aftalte CSG og Better Place rammerne for et strategisk samarbejde om at udvikle elbilinfrastruktur i Kina. Som international elbiloperatør har Better Place allerede stor erfaring i at udvikle kommercielle og skalerbare infrastrukturløsninger. Efter omfattende research, udvikling og planlægning annoncerede CSG i juli 2011 en plan om at etablere en infrastruktur til elbiler i samarbejde med private aktører. Selskabet går efter en løsning baseret på batteriskifte i kombination med ladestandere. CSG ønsker ligeledes at arbejde for nationale tekniske standarder og et intelligent elbilnetværk.

Det nye oplevelsescenter i Guangzhou er et af de første trin i den nye strategi og viser samtidig, at de kinesiske myndigheder ser batteriskifteteknologien som den bedste løsning på elbilens rækkeviddeproblem.

- At man i Kina peger på elbilnetværk baseret på kombinationen af normal opladning ved ladestander og batteriskiftestationer bekræfter mig i, at Better Place har den rette løsning på elbilens rækkeviddeproblem. I de kommende år vil vi se mange kinesere investere i deres første bil, og meget tyder på, at de vælger en elbil. Det vil få stor betydning for hele det globale økosystem omkring elbilerne – ikke mindst for bilproducenterne, siger Johnny Hansen, direktør for Better Place Danmark ifølge en pressemeddelelse.

Som led i den 12. kinesiske femårsplan vil CSG arbejde imod et intelligent netværk for elbiler i Kina. Energiselskabet har allerede indgået aftaler med en række sydkinesiske provinser og storbyer om opsætning af infrastruktur og har i dag næsten 3.000 ladestandere i drift.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078