23948sdkhjf

Mazda lukker ned i USA

Går mod strømmen og satser på introduktion af sin nye BT-50 pickup i Australien.
Mazda har besluttet at stoppe samarbejdet omkring AutoAlliance produktionen omkring fremstilling af Mazda6 og Ford Mustang i Flat Rock syd for Detroit, men man fortsætter som en vigtig Ford partner.

Det var i Flat Rock, den smarte Ford Probe blev produceret på basis af Mazda-dele. Mazda har besluttet sig for, at fremtidens Mazda6 til Europa og USA skal fremstilles på Hofu fabrikken i Japan. Det sker i en tid, hvor mange andre bilproducenter udvider i USA, men Mazda mener, at det er mere rationelt at samle produktionen i Japan.

Samarbejdet mellem Ford og Mazda går helt tilbage til 1985, og de første år leverede fabrikken 1,7 millioner Mazda’er til kunderne i USA og Canada af modellerne MX-6 og 626. Produktionen af den seneste generation Mazda6 startede i 2002, og siden er der fremstillet en halv million enheder.

Ny BT-50

På det internationale bilshow i australske Melbourne i perioden 1.-10. juli har Mazda valgt at vise den helt ny BT-50 pickup. Den fremstilles i Thailand og kommer til salg i Australien senere i år.

Bilen er vokset i alle mål, bagsædet med fem centimeter, hvilket giver bedre plads til blandt andet barnesæder, ligesom højden er øget. Pickup ladet er også øget i alle mål. Der er nu plads til 1453 liters varer, 266 liter mere end forgængeren.

Australien forventes at blive det største marked for den nye model. Hvornår den kommer til Europa, oplyser Mazda ikke.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063