23948sdkhjf

30 procent fremgang i Bornholms bilsalg

Spirende optimisme har betydet, at især flere privatkunder på Bornholm har købt ny bil i det forgangne år. Opgørelsen, der slutter den 24. december, viser, at der blev købt 843 nye personbiler. Helt så optimistisk så det ikke ud blandt erhvervskunderne. Der blev "kun" købt nye 65 varebiler. Opgørelsen omfatter ikke handel med brugte biler. Den samlede fremgang i nybilhandelen i 2010 i forhold til året før blev 30 procent, lidt mere end hvad første halvdel af året tegnede til. Her var fremgangen 25 procent.

De mest succesrige bilmærker var Toyota, Citroën og Ford. Med en stigning på 277 procent tegner Chevrolet sig dog for den største stigning i forhold til salget fra 17 i 2009 til 64 i 2010. Tendensen er også her som i resten af landet, at det er de små og økonomiske familiebiler, der er mest populære.

Opgørelsen er lavet af Erling Munk, der er koordinator for klyngesamarbejdet Bornholmerbiler. Det består af syv af Bornholms autoriserede forhandlere, som tilsammen repræsenterer 13 bilmærker. Bornholmerbiler tegnede sig for 86 procent af øens nybilsalg i 2010.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094