23948sdkhjf

En liter benzin koster snart 13 kroner

Set ud fra den nuværende udvikling vurderer en cheføkonom, at det snart koster 13 kroner for en liter benzin.
Snart vil de lysende prisskilte foran benzintanke vise 13 kroner per liter oktan 95 benzin. Det vurderer cheføkonom i Spar Nord Jens Nyholm på baggrund af den seneste udvikling på prisen på olie.

- Jeg kan sagtens forestille mig, at olieprisen runder 100 dollar per tønde inden for de kommende måneder, og så kan en benzinpris i Danmark på 13 kroner per liter meget vel blive hverdag for danske bilister, siger Jens Nyholm ifølge Ritzau.

Den prisstigning betyder i runde tal, at for en bilist, der kører cirka 30.000 kilometer om året, vil ekstraregningen lyde på 5000 kroner for 2011.

- Lige nu er det svært at se, hvad der skal dæmme op for nye prisrekorder på benzin. Men får vi et tidligt europæisk forår med markant højere temperaturer, kan det dog tage toppen af efterspørgslen efter olie og lægge en dæmper på prisudviklingen, siger Jens Nyholm.

En kombination af stigende værdi af dollaren og stigende priser på olie er de primære årsager til, at priserne bevæger sig, som de gør.

- Da vi sidst så benzinprisen toppe i juli 2008, blev prisudviklingen bremset af en faldende dollarkurs. Men i dag oplever vi kraftige stigninger i såvel oliepris som dollarkurs, og derfor slår udviklingen denne gang ekstra hårdt igennem på de danske priser, siger Jens Nyholm.

Listeprisen på en liter 95 oktan blyfri er nu på 11,92 kroner. Det er fire øre mere end rekorden fra 2008.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078