23948sdkhjf

Dækbranchen i jubelår

2010 har været det bedste i en årrække på grund af rigtig mange vintermåneder.
Virksomheder i dækbranchen jubler over 2010, som for mange kan blive det bedste i meget lang tid, skriver Børsen.

Året begyndte med flere ugers decideret vintervejr. Og allerede i første halvdel af november begyndte denne vinters sne og kulde, hvilket fik efterspørgslen på vinterdæk til at gå amok, så flere værksteder først måtte melde om flere ugers ventetid på de mest populære mærker – og i dag kan have svært ved at skaffe vinterdæk overhovedet.

- Branchen har jo oplevet to sæsoner i samme kalenderår. I over en måned har vi nu skullet slås mod vintervejr, og vejene er dårligere ryddet end før, siger Kenneth Saust, formand for Dækimportørforeningen, til avisen.

Han vurderer, at der årligt sælges omkring 1,3 millioner vinterdæk i Danmark, svarende til en lille milliard kroner, målt i forbrugerpriser.

Har leveringsproblemernne generet de bedst kendte dækproducenter, så har de været til klar fordel for de mindre kendte, der ofte er blevet valgt som alternativ.

Lagre tømt

Får jubelen over det generelt storslåede 2010 en lille pil ned, så skyldes det, at mange lagre nu er ved at være tømt. Og det kan gå ud over aktiviteten i 2011.

- Markedet er tømt, og det er det generelt i hele Europa. Vi har lidt slatter endnu. Men ellers har vi solgt alt, hvad vi har turdet købe hjem og regnet med at få solgt, siger René Kristensen, Nordisk Dæk Import i Brørup.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098