23948sdkhjf

Nytårsønsker med gode temaer

LIGESOM EFTERLØNNEN og den fortsatte gode velfærd er i spil politisk, har autobranchen også sine ønsker for fremtiden. Ved indgangen til et nyt år er det naturligt, at der bliver gjort status, og i denne første udgave af autobrancens uafhængige fagblad 2011 giver en række brancheorganisationer deres bud på, hvad året vil bringe, og hvilke ønsker man kan have til øget velfærd i autobranchen. De to nybilforhandler-organisationer, bilimportørerne og FDM lægger alle vægt på, at det forhadte kludetæppe i bilafgifterne bliver ændret radikalt – hvilket man her på siden i øvrigt kan læse, at Liberal Alliance er helt med på, modsat regeringen. FDM giver i øvrigt sin jævnlige røffel til autobranchen om at oppe sig, og den bør man nok tage til sig nogle steder, selv om mange i autobranchen gør et godt og stort arbejde for bilisterne.

NATURLIGVIS FÅR DE netop ændrede reparationsregler mange ord med på vejen – og de er ikke for pæne; galimatias, urimeligt og ude af trit med de politiske miljøforsæt er noget af det, især de reparerende organisationer ruller ud med. Meget forståeligt. For det er ikke en per definition erhvervsvenlig regering værdig at komme med så ringe et tiltag, og tilmed nærmest fuldstændig ignorere gode argumenter fra det meste af en branche. Gad vide, om oppositionen vil være til sinds at sætte skadesgrænsen op igen for at sikre arbejdspladser, miljø og økonomi, hvis den får regeringsmagten, hvilket meningsmålingerne kunne tyde på.

EMNER SÅSOM PRISGARANTI på mærkeværkstederne, behovet for optagelse af lærlinge for at sikre fødekæden, leasingboom og dæk–efterspørgsel er også blandt emnerne, der optager branchens organisationer. Flere taler for øget samarbejde i branchen, trods forskelle i medlemsskarens interesser. Grundlæggende er der en del lighedspunkter og langsigtede mål, som branchen kan enes om. Så det vil være på sin plads at ønske godt nytår med håbet om, at I derude i autobranchen kan findes fælles fodslag om de overordnede forhold, og så i øvrigt give hinanden kamp til stregen på fair vilkår efter bedste evne. Nogle bedre hjulpet end andre af EU og hjemlige myndigheder. Men det er de givne rammer, I har at arbejde under. Så skål – vi glæder os til at samarbejde om at bringe nyt fra et ganske givet spændende 2011!
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079