23948sdkhjf

Ellertens far er død

Ingeniør Steen Volmer Jensen er død på Frederiksberg, 68 år.
Steen V. Jensen var udlært på Valby Maskinfabrik, en FL Smidth virksomhed. Senere læste han til teknikumingeniør og byggede en sportscoupe, der i dag kan ses på Sommers Automobile Museum i Nærum.

Mens Steen Volmer Jensen var ansat på Dronningborg Maskinfabrik som produktionschef gik han i gang med konstruktionen af den første trehjulede elbil.

Sammen med virksomheden og med 40 procent i støtte fra Energistyrelsen til de 1,6 millioner kroner, som det kostede at udvikle prototypen blev ellerten udviklet, skriver Randers Amtsavis.

Det lykkedes at få produceret adskillige ellerter efter en præsentation i 1985 på biludstillingen i Bella Center. Her var et køretøj, der i energikrisens slipvind kunne anskaffes for beskedne 27.450 kroner. Ni minutters transmission på BBC One var et fantastiske udstillingsvindue.

Produktionen blev sat i gang, ordrerne strømmede ind forud for lanceringen i 1987, medierne kappedes om at være de første prøvekøre og Ellerten fik en utrolig pæn omtale i pressen.

Problemerne

Efter et års tid begyndte salget at falde, og de første tekniske problemer og negative presseomtale om smadrede ellerter meldt sig, og sidst på året 1988 gik virksomheden konkurs.

Man forsøgte flere gange at få produktionen genoptaget og ved De Olympiske Lege i Barcelona fik køretøjet en opblomstring blandt andet som kameravogn.

Helt frem til efter år 2000 blev der stadig fremstillet og solgt ellerter fra virksomheder i Sverige og Tyskland af stort set uændret udseende.

Steen V. Jensen udviklede også den elektriske gokart, der bruges på indendørs baner over hele Europa.

Han udviklede de tekniske konstruktioner hjemme i villaen i Auning.

Der er optaget og programsat en udsendelse på tv om Steen V. Jensen og Ellerten til april i år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093