23948sdkhjf

D.A.F.-protest mod Skats åbningstider

Ventetider på op til fem timer, lyder klagen.
Danmarks Automobilforhandler Forening har i dagene mellem jul og nytår modtaget flere henvendelser fra medlemmerne om, at Skats nødløsninger med hensyn til åbningstider og ventetider mellem helligdagene mildt sagt ikke har været optimale. I den forbindelse har flere forhandlere påpeget, at den professionelle autobranche er Skats største kunder hvis specielle behov, der bør tages mere hensyn til.

- Det er en kritik vi tager meget alvorligt. Vi vil snarest kontakte de ansvarlige embedsmænd i Skat og få sikkerhed for, at jule-menageriet ikke gentager sig i påskedagene eller på andre tidspunkter, hvor Skats medarbejdere holder så meget fri, at der skal iværksættes nødplaner for brugerne, siger D.A.F.'s direktør Jens Brendstrup.

- Vi har fået meldinger om forhandlere, der har måttet vente i fem timer, før deres nummer blev ekspederet, ligesom der er eksempler på, at private kunder er kommet foran i køen på bekostning af forhandlere. Det er ikke acceptabelt, når virksomhederne på den måde bliver negativt særfordelt. Når virksomhederne forhindres i at udføre deres arbejde koster det hele samfundet penge. Det paradoksale er, at forhandlerne kommer for at nyregistrere biler og er dermed grundlaget for indtjeningen af registreringsafgiften, der årligt bidrager med cirka 22 milliarder kroner til statskassen, udtaler han.

Skat tager sagen op i udvalg

- Vi er i gang med at indhente oplysninger om åbningsdagen den 30. december fra de pågældende skattecentre, og herpå vil vi tage problemstillingen op i det faste motor-udvalg, vi har med brancheforeningerne. Det vil ske rimeligt hurtigt, siger fagdirektør Jan Lund, Skatteministeriet, til Motor-magasinet.

Mellem jul og nytår holdt Skat lukket i både skattecentrene og på Skats telefon - enkelte nummerpladeekspeditioner holdt dog åbent den 30. december. Skats nummerpladeekspeditioner holdt åbent de samme dage som skattecentrene, men holdt derudover også åbent for fortrinsvis autoforhandlere den 30. december kl. 8.30 - 17 i følgende skattecentre: København, Høje-Taastrup, Frederikssund, Køge, Middelfart, Århus, Aalborg, Esbjerg og Bornholm.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.343