23948sdkhjf

D.A.F.: Liberal Alliance åbner ballet om bilafgifterne

Liberal Alliance har lanceret en ny model for bilafgifterne som indeholder et stort potentiale. Modellen gør delvist op med den arkaiske værdibaserede model. D.A.F. håber samtidig forslaget er udtryk for en større velvilje fra Christiansborg til at diskutere bilafgifterne.
Direktør i Danmarks Automobilforhandler Forening, Jens Brendstrup udtaler:

- Liberal Alliance udviser politisk handlemod med deres forslag, som er meget lig hvad branchen ønsker. Vi ser dog gerne, at man i en kommende model ser helt bort fra værdibaseringen, og udelukkende baserer bilens afgift på bilens specifikationer og dens miljøpåvirkninger.

Liberal Alliances forslag vil også skabe en sidestilling af leasing og køb af biler. En bilkøber, der i dag vælger at købe bilen, bliver forfordelt i forhold til den bilist, der leaser bilen i og med, at der kun betales periodevis registreringsafgift for den leasede bil.

- Skatteministeren har været afvisende over for forslaget, men ministeren mangler at tage højde for det voksende likviditetshul, som leasingsystemet påfører statens regnskab, sigerJens Brendstrup.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079