23948sdkhjf

Årets første internationale biludstilling

Underleverandører viser nye transmissioner og el-systemer side om side med bilnyheder fra hele verden i Detroit, USA.
Vanen tro åbner Cobo Hall midt i Detroit dørene for årets første internationale biludstilling, og i år med mellem 30 og 40 premierer, oplyser arrangørerne. Det er samtlige forhandlere i området, der nu for 23. gang står bag udstillingen North American International Auto Show, NAIAS.

Udstillingen åbner for publikum lørdag den 15. januar, og lukker og slukker søndag den 23. januar. I dagene op til den officielle åbning er der pressedage, og en enkelt dag for VIPs samt indsamling til godgørende formål i Detroit området.

I år er der flere nye "grønne" miljøvenlige biler på plads, ligesom en del af de store underleverandører viser det sidste nye. Blandt andet viser Michelin Challenge Design, der har været udskrevet globalt. Dertil kommer design-universitetet i Detroit, hvor eleverne viser de præmierede opgaver i 2010.

Tyske ZF viser det sidste nye på vej i miljøvenlige transmissioner, og japanske Denso nyt i Stop&Go systemer. Denso har alene i USA 25 fabriksanlæg. Før åbningen, er der sluppet enkelte nyheder ud til offentligheden i form af billeder og en smule tekst. Arrangørerne forventer rekord tilslutning af besøgende igen efter kriseårene.

Lægger tonen an

De tre store bilproducenter i Detroit, GM, Ford og Chrysler, lægger tonen an med en stribe nyheder. Ford blandt andet med en Explorer, Fusion og C-Max for første gang i USA, der skal sælges om en ny mini MPV og crossover-version. General Motors blandt andet med en barsk GMC Sierra med V-8 dieselmotor som prototype, og Chrysler med enkelte modeller, der skal sælges i Europa under Lancia navnet.

Fra Europa, Japan og Sydkorea er der også gode nyheder. BMW har to premierer på M1 Coupé og 6-serien som cabriolet, og begge modeller med saft og kraft under hjulene.

Ny Civic og Kia KV7

Honda viser prototypen på en kommende Civic-serie, og fra Sydkorea kommer to prototyper på kommende nyheder, der er lige om hjørnet. Hyundai i40-serien, og en ny rap Kia KV7, der kan ligne en forstørret udgave af Kia Soul.

BMW Mini lanceres som en ny Paceman, der er baseret på den nuværende Mini, som ny coupé for de unge og smarte, hvis de ønsker mere end den "almindelige" Mini - der i øvrigt sælger som varmt brød i USA.

Porsche har også bebudet en verdenspremiere. Det samme har kinesiske BYD med to modeller, der skal være klar til salg i 2012, e6 crossover, med op til 300 kilometers rækkevidde før opladning, og S6DM Hybrid. Vi vender tilbage med mere nyt fra Detroit, når udstillingen er åbnet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234