23948sdkhjf

Klare regler om demobiler og registreringsafgift

D.A.F. retter nu henvendelse til skatteminister Troels Lund Poulsen for at få klare regler om demobiler og registreringsafgift og moms.
På baggrund af Danmarks Automobilforhandler Forenings efterårsmøde i Odense har foreningen og Skat samarbejdet om en tjekliste til D.A.F.'s medlemmer, som beskriver hvilke regler om moms og registreringsafgift, der gælder for en bilforhandler. Foreningen har haft en god dialog med Skat om tjeklisten, som meget snart vil blive udsendt til medlemmerne.

Tjeklisten er dog på et enkelt punkt ikke blevet helt så krystalklar, som D.A.F. havde ønsket sig i forhold til hvor mange kilometer en demobil skal have kørt over en periode, for at kunne blive betragtet som anvendt i virksomheden som blandt andet demobil. Det skyldes ikke uvilje fra Skats side, men det faktum, at en sådan regel ikke fremgår af lovteksten, og at det ikke tilkommer Skat administrativt at fastsætte en sådan regel, oplyser D.A.F. på sin hjemmeside.

Foreningen har også forsøgt at få rettens ord for, hvornår en bil er anvendt som demobil gennem støtte til en sag i Landsskatteretten i 2009. Rettens undgår dog i sin afgørelse at fastlægge generelle kriterier for, hvornår et køretøj må anses som anvendt i virksomheden. Det kan derfor ikke udledes af retspraksis, hvad reglerne for demobiler er.

Derfor anmoder D.A.F. nu skatteministeren om at tage initiativ til, at det klart og tydeligt kommer til at fremgå af gældende lov, hvilke betingelser der skal være opfyldt, for at betragte et køretøj som anvendt til blandt andet demonstrationsbrug.

D.A.F. har forsøgt at forklare ministeren, at medlemmerne er dødtrætte af at blive hængt ud som svindlere og leve med usikkerhed og tvivl på et område, hvor reglerne mildest talt er meget uklare og hvor de økonomiske konsekvenser af en overtrædelse er omfattende.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079