23948sdkhjf

Jason Watt vandt skandinavisk premiereløb

Var eneste dansker i den nye STCC-serie, der slet ikke hamler op med de foregående års populære danske DTC-serie.
Danmark er kun repræsenteret med én dansk kører i den nye STCC-serie, der afvikles i Danmark og Sverige. En noget tyndbenet dansk affære, som ellers skulle have givet større interesse med det nye skandinaviske reglement. Jason Watt, Seat Leon, er eneste dansker, og han lagde ud med at vinde den første af to afdelinger på FDM Jyllandsringen.

Watt formåede at besejre alle de andre fra Norge, Sverige og England, selv om han kun havde den fjerde hurtigste tidtagning. Han fik hurtigt hentet Tommy Rustad, Norge, og James Thompson, England, begge i Volvo C30. Før mål ramte Watt og Thompson hinanden. Thompson skred ud, og Watt avancerede til andenpladsen.

Svenske Richard Göransson havde ført indtil næstsidste omgang i banens sidste sving, da bilen styrede lige ud og røg af banen ved høj fart ind i dækvolden. Jason Watt kunne dermed styre i mål som vinder af årets første STCC-afdeling.

Svensk rygsøjlebrud

Efter løbet blev den uheldige svensker kørt på sygehus, hvor det viste sig, at han desværre havde to brud på rygsøjlen.

Jason Watt kunne dog ikke fortsætte de gode takter fra første afdeling i det andet løb. Han udgik på en af de første omgange, da han blev påkørt bagfra af Jan Nilsson, Sverige. Watt blev skubbet ind i en forankørende og fik ødelagt køleren på bilen.

Den nye STCC-klasse kan, set med danske øjne, ikke hamle op med de gode DTC-dage de foregående sæsoner, der fik den danske banesport tilbage på sporet. Næste løb i STTC-serien afvikles på Ring Knutstorp den 6.- 7. maj.

De andre klasser

FDM Jyllandsringen havde samtidig debut med den nye Citroën DS3 Cup, som består af modificerede udgaver af den nye THP 150-model. Premieren bød på alle elementer med dramatik, overhalinger og Martin Jensen som vinder i begge afdelinger.

Martin Jensen var også hurtigste mand i tidtagningen, mens han, med den omvendte startopstilling i andet løb, måtte overhale sin konkurrenter fra startplacering nummer seks, og det gjorde han.

Der var også starten af Renault Clio Cup under det nye navn Tegee-Dan Clio Cup, der har planer om løb i både Holland og Sverige i år. Jacob Kristensen, Selling, vandt første afdeling, foran Martin Frederiksen, Odense. Han måtte dog nøjes med en andenplads i dagens anden afdeling efter Michael Christensen, Varde, men han fører klassen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078