23948sdkhjf

MG er tilbage

MG er tilbage med en produktion på den legendariske fabrik ved Birmingham af den første nye model i mange år. Selskabet gik konkurs og blev opkøbt af Nanjing Automobile i juli 2005, og to år senere blev det opkøbt af den største bilproducent i Kina, SAIC.

Kineserne har fremstillet MG i Kina, men det er første gang i 16 år, der kommer en helt ny MG på gaden i Europa. Da produktionen startede forleden, havde ledelsen inviteret fans til at overvære begivenheden. Der kom så mange, at det var svært at skaffe plads, men der er ikke sluppet meget ud omkring specifikationer med mere. Her har kineserne meget at lære.

Fine to’er sportsvogne

MG står for navnet Morris Garage, der blev grundlagt helt tilbage i 1924 i Abingdon lidt syd for Oxford, hvor BMC’s hovedkarter også var placeret. De to initiativtagere hed William Morris og Cecil Kimber.

MG er specielt blevet kendt for de fine tosædede sportsvogne, man har fremstillet gennem tiden, samt ikke mindst bilsportsaktiviteterne på bane og i rally. Mellem 1982 og 1991 kom modellerne Metro, Maestro og Montego, samt en version med Rover V8-motor. Men de virkelig store salgstal fra tidligere kom tilbage i 2002 med den smarte tosædede sportsvogn MG TF, før selskabet blev solgt til Kina.

Nu mener ejerne, at der er grobund for en ny model til det europæiske marked, som man lovede ved købet i 2005 og 2007. Det bliver spændende at se, hvordan salget af den nye model arter sig.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094