23948sdkhjf

Vigtige kompetencer fra amerikansk bilindustri

Jakob Frandsen har nu tilbragt fire måneder i USA som led i uddannelsen som biløkonom og står til at komme hjem til Danmark 21. maj. Udenlandsopholdet har til formål at give studerende inspiration, kompetencer og erfaring fra bilbrancher fra hele verden.
Motor-magasinet har fulgt Jakob Frandsens ophold og har snakket med den unge studerende om, hvad hans ophold har givet ham, og hvorfor det er så vigtigt at få international erfaring.

- Jeg havde aldrig i min vildeste fantasi troet, at 4½ måned ville give mig så mange nye ideer, erfaringer og ikke mindst kompetencer. At have tilbragt et semester i udlandet har givet mig kompetencer, som jeg på ingen måde kunne have erhvervet i Danmark, siger Jakob Frandsen.

Jakob Frandsen arbejdede hos Geertsen A/S i Ringsted, hvor han stod for hjemmeside, events og ad hoc opgaver.

- Mine ansvarsområder hos Geertsen A/S var typiske opgaver, som jeg tror de fleste biløkonomstuderende får ansvaret for. De gav mig en god baggrundsviden omkring online markedsføring, IT, og udførelse af events, som jeg har benyttet under mit udenlandsophold.

En af de ting, som Jakob Frandsen var fokuseret på at få afklaret fra starten af hans ophold, var virksomhedens forventninger og hans personlige forventninger.

- Jeg havde en del samtaler med ejeren af Desert European Motorcars Ltd., inden jeg ankom, for at afdække eventuelle misforståelser i henhold til mine kompetencer og erfaring. I min ansøgning havde jeg skrevet en side omkring, hvorfor de skulle have mig som intern, og hvad jeg kunne bidrage med. Jeg prøvede at finde svagheder og muligheder, som jeg kunne tilføje til ansøgningen, så de kunne se, at jeg faktisk havde brugt tid på ansøgningen. Jeg husker, at jeg søgte "luxury cars california" på google.com og klikkede igennem 25 sider for at finde Desert European Motorcars, Ltd – hvilket ejeren efterfølgende sagde var en god øjenåbner for ham som virksomhedsdrivende.

Løste problemet

Jakob har under hans ophold været involveret i flere forskellige projekter og fik til opgave at finde en løsning på synkronisering af kalendere og dokumentdeling.

- Jeg begyndte at søge på nettet og fandt en løsning på problemet. Formålet med min søgen var egentlig kun at synkronisere kalendere, men det endte ud med, at jeg blev en af de ledende personer i projektet for indførelsen af et nyt system. Jeg forberedte min præsentation for ejeren og efter et par dages overvejelser og økonomiske beregninger fandt vi frem til, at vi på årlig basis kunne spare 150.000 kroner ved at skifte til Google Apps. Jeg har været rundt hos Desert Europeans tre forhandlere og har stået for oplæring og migration.

Det femte semester af Biløkonomuddannelsen skal tilbringes hos en forhandler i Danmark, hvor de studerende skal udarbejde et eksamensprojekt med udgangspunkt i en problemstilling hos forhandleren. Jakob Frandsen blev tilbudt et job hos Desert European Motorcars, Ltd og står til at tilbringe femte semester i USA.

- Det er en fantastisk mulighed for mig, og jeg krydser fingrer for, at mit visum går i orden. Jeg vil få mulighed for at fortsætte med mine projekter og få yderligere kompetencer fra verdens største bilindustri.

Biløkonomuddannelsen er med til at sikre bedre kompetencer og højne niveauet i branchen fra alle aspekter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078