23948sdkhjf

Ros til danske Mekonomen for turnaround

Flot årsregnskab fra Nordens største autogrossist-koncern, der især lægger vægt på den nye danske ledelses restrukturering og resultater.
Den store nordiske autogrossist-koncern Mekonomen kan notere et overskud i 2010 på 485 millioner svenske kroner, hvilket er 49 procent mere end overskuddet på 325 millioner SEK kroner i 2009. Overskuddet er genereret ud af en omsætning på godt 3,4 milliarder SEK mod 3,2 milliarder året før. I det børsnoterede svenske selskabs årsberetning klapper koncernens øverste chef Håkan Lundstedt især datterselskabet Mekonomen Danmark A/S på skulderen for et resultat på 45 millioner SEK mod fem millioner året før. Genereret ud af en omsætning på 777 millioner SEK, der, korrigeret for valutaudsving, er en forbedring på fem procent.

Resultatet er Mekonomen Danmarks direktør siden 1. april 2009, Lars Sendal From, naturligvis glad for:

- Vi har haft et tilfredsstillende 2010 efter nogle hårde år, hvor vi nu endelig tjener penge. Vi har været igennem en vellykket turnaround med målrettet restrukturering af bemandingen i organisationen, har slanket hovedkontoret her i Odense og gjort vores butikschefer lige så eksterne som interne med udgående besøg hos vores kernekunder på værkstederne, siger Lars From.

Han tilføjer, at Mekonomen Danmark har taget fat i "alle knapper" og kigget meget på omkostningerne.

- Vores fokus har især været på vores markedsføring, der er ekstremt vigtigt for at bygge brandet Mekonomen op, og ikke mindst understøtte vores værkstedskæder Mekonomen Autoteknik og MekoPartner, der nu tæller henholdsvis 195 og 172 værksteder. Vi har i markedsføringen opnået den højeste Share of Voice i autobranchen med 47 procent, fortæller Lars From.

Mere aggressivitet

Håkan Lundstedt lover i årsberetningen mere aggressivitet i markedet. Hvad det kommer til at indebære i Danmark, vil Lars From ikke helt røbe. Han nøjes med at fortælle, at mange ting er i støbeskeen i et stærkt konkurrencepræget marked.

- Vi kan se, at også stærke konkurrenter opruster efter en periode med konsolidering, og på langt sigt vil vi nok se færre grossistkæder end i dag, siger Lars From, der ikke nødvendigvis sidestiller øget fremfærd med opkøb og fusioner.

Tidligere på måneden kunne vi dog her i fagbladet fortælle, at det tidligere Reservedelsdepotet Kolding under autogrossistkæden Meca nu er fusioneret med Mekonomen i et nyt selskab, Mekonomen Kolding A/S med tre nøglemedarbejdere som medejere. Desuden forventer den danske organisation at åbne en forretning i Islang i løbet af marts måned 2011. På nordisk plan er den store norske grossist Sørensen og Balchen, med en omsætning på 600 millioner kroner, for nylig indlemmet i Mekonomen-familien.

Fjerde marked åbnet

Ligeledes på nordisk plan er antallet af tilknyttede værksteder øget til 1336 i Sverige, Norge og Danmark, og antallet af forretninger er nu 230 mod 220 i 2009. De to første såkaldte Megaunits blev åbnet i Finland sidst i 2010, så Mekonomen nu opererer på fire markeder.

I forhold til de nævnte tal for 2009/2010 viste 2008-regnskabet i den nordiske koncern en omsætning på 2,7 milliarder svenske kroner og et overskud på 251 millioner. Den danske omsætning i 2008 passerede 700 millioner svenske kroner med et 0-resultat, hvilket var 20 millioner kroner bedre end i 2007.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078