23948sdkhjf

De runde sorte

VI ER NØRDER i autobranchen, når talen falder på dækopbygning, blandingcompounds og karkassematerialer. For den brede befolkning er dæk bare de dér runde sorte, man ikke behøver efterfylde med luft, og som desværre bliver slidt med tiden. Dette gør både den danske dækbranche og EU nu op med. Som vi kan berette i denne uges tillæg DækProfil, er en dækmærkning på vej, der fra 2012 viser forbrugerne det enkelte dæks egenskaber hvad angår rullemodstand, støj og vådgreb. Desværre kommer mærkningen til at mangle den vigtige oplysning om et dæks levetid, med mindre dækbranchen får held til at få denne del med i forhold til EU-regulativet om mærkningen. Men først skal en fælles laboratorie-standard for måling af slitage udvikles og vedtages, hvilket næppe kan nås inden årsskiftet. På trods af, at de store dækproducenter tilsyneladende er velvillige og selv presser på for at tilføje levetidsparameteren, der højner mærkatens troværdighed på bekostning af useriøse dækproducenter.

HERHJEMME ER DÆKBRANCHEN i rivende udvikling på både den organisatoriske, oplysende og uddannende front. Dækbranchens Fællesråd er tilført nye, dynamiske kræfter og søger nu ind i Autobranchens Hus i Tåstrup, der på glimrende vis de senere år har samlet adskillige foreninger og organisationer i autobranchen til fælles bedste – trods ikke altid ensrettede synspunkter. Indflytningen vil sandsynligvis øge dækbranchens indflydelse og forståelse i den øvrige autobranche for sine daglige gøremål, udfordringer og synspunkter, lige såvel som det vil betyde en god huslejebesparelse til gavn for dækbranchens udøvere. Måske det var en vej at betræde for vognmalerne, der ikke altid føler sig hørt og forstået, samt måske også karrosseriopbyggerne, der endnu holder til i Håndværkets Hus i København.

BLANDT NYSKABELSERNE i dækbranchen er den glimrende portal dbfr.dk, der samler dæk-udøvere såsom importørforeningen, regummieringsbranchen, karkassehandlerne, dækspecialisterne og Rådet for Større Dæksikkerhed. Både her i fagbladet og mere udførligt på portalen kan man læse, at dækbranchen nu er klar med en længe tiltrængt uddannelse for dækfolk, som man har haft i udlandet i årevis. Initiativer som dette viser, at autobranchen igen gerne går forrest og via egne rækker gerne investerer i at højne det faglige niveau, og dermed sikkerheden i trafikken. Forhåbentlig tager også forbrugerne hatten af for tiltag som dette. Bilisternes organisation FDM bør for en gangs skyld bringe en positiv autobranche-historie i sit medlemsblad for at fortælle, at de dér runde sorte – dem har autobranchen i hvert fald helt styr på.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078