23948sdkhjf

Tesla Roadster tog faglærerne med storm

– En fantastisk oplevelse. Den er helt anderledes at køre end en konventionel bil, siger uddannelsesleder Ove Kviesgaard, Skjern Tekniske Skole, efter en realistisk prøvetur på landevejen.
En lille, rød eldreven Tesla Roadster sportsvogn tog faglærerne på Skjern Tekniske Skole med storm og blæste en god del af deres naturlige skepsis bort. Faktisk stod de nærmest i kø for at få lov til at køre den tilbage til ejeren i Ringkøbing, autoforhandler Jørgen Sundgaard Jensen. Og det endte salomonisk med, at de alle fik en lille prøvetur i den lille rappe sag, som nu er et jævnligt tilbagevendende samtaleemne.

Ove Kviesgaard, der er uddannelsesleder for afdelingen Bil, Fly og andre Transportmidler på Skjern Tekniske Skole deler begejstringen efter en prøvetur i bilen.

– En fantastisk oplevelse. Den er helt anderledes at køre end en konventionel bil. Det er helt specielt, at der ikke er nogen motorlyd, når den accelererer. Og så den hurtighed, der er i den. Det er imponerende, så godt den accelererer. Plus når man så slipper speederen, så motorbremser den som en almindelig bil – og man kan se, at den lader på batteriet, når man slipper "gassen".

Ikke spor sløv og langsom

Faglærer Leon Theils Pedersen har sat sig grundigt ind i Tesla Roadsterens teknologi og er Skjern Tekniske Skoles "ekspert" i den lille, rappe sportsvogn.

- Hvis nogen har troet, at elbiler er noget sløvt og langsomt noget, så fik vi konstateret, at elbiler er lige præcis det stik modsatte. Det er simpelthen fascinerende, at elmotoren tager ved med fuldt moment fra 0 og præsterer en fuldstændig jævn acceleration op til 100 km/t på 3,7-3,8 sekunder. Mens en brændstofmotor starter med en tøven og har en mere blød accelerationskurve.

- Tesla Roadsteren har et fuldstændigt vanvittigt vildt optræk – og det er intet under, at den er udstyret med traction control for ikke at ryge af vejen, når kræfterne slippes løs, siger Leon Theils Pedersen.

Kan slå hurtigt igennem

Han kan godt forstå, at Tesla Roadster har placeret sig som den tredje bedst sælgende sportsvogn i Danmark. Og han mener, at dens kørsels- og ydelsesmæssige præstationer viser, at hvis man kan få prisen på elbiler ned og hurtigere opladning og større rækkevidde, så vil elbilerne hurtigt slå igennem.

Anledningen til faglærernes improviserede prøvekørsel af Tesla Roadsteren var et stort åbent hus arrangement for mestre og mekanikere, hvor Skjern Tekniske Skole havde lånt den rappe sportsvogn af Jørgen Jensen Automobiler i Ringkøbing som en ekstra attraktion.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079