23948sdkhjf

Nyt søm i Saabs ligkiste

Det svenske bilmærke Saab accelerer måske for allersidste gang - nemlig ud over afgrunden. Kinesisk løfte om opkøb er brudt og den, at retten indsatte, bobestyrer, har anbefalet et stop for yderligere forsøg på restrukturering af selskabet.

Saab havde ellers for længst håbet på at redningen lå hos de to kinesiske selskaber Pang Da Automobile og Zhejiang Youngman Lotus. De to selskaber havde lovet at købe 53,9 procent af Saab for 245 millioner euro.

Men ifølge anonyme kilder vendte de to selskaber fredag på en tallerken, da de mødtes med bobestyreren. I setdet har de to selskaber alene tilbudt en symbolsk sum for Saab.

Saab har reageret ved at forlange en ny bobestyrer og har i øvrigt påpeget, at man har modtaget et løfte om et lån på 70 millioner dollar fra kapitalfonden North Street Capital.

Det er den samme fond, der den 29. september indgik en aftale om at købe den del af Saab's ejer, Swedish Automobile, der producerer den eksklusive sportsbil Spyker.

Retten i Vänersborg ved Göteborg mødes igen den 31. oktober for at tage stilling til, om redningsplanerne skal fortsætte eller Saab skal dreje nøglen endeligt om, skriver Børsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064