23948sdkhjf

Biler for Alle viser nye veje

Der var hip til den nye regering og stolthed over en flot og anderledes bilmesse, da Messecenter Herning slog dørene op.
En række nye biler gled lækkert ned ad carwalken på premieredagen, hvor autobranchens førstemænd kunne erklære Biler for Alle 2011 i Herning for åben som et flot nyt tiltag i samarbejde med Messecenter Herning.

Inden publikum blev sluppet ind, gav bilimportørernes og -forhandlernes formænd i taler deres bud på bilsituationen og rigets tilstand ved et morgenarrangement.

Preben Stenkjær, DBI, noterede, at finanskrisen har påvirket autobranchen, som nu oplever et godt nybilsalg, der er afledt af stilstand under krisen.

- Bilkøberne har fokus på driftsøkonomien, når de udskifter de gamle biler. De vil have fast service og leasing, og dermed er snusfornuften sat i højsædet og usikkerheden lagt på bagsædet.

- Der er tænkt mange kreative og nye tanker med denne Biler for Alle, der er et spejlbillede af vores Netto-samfund. Udstillingen viser nye veje i mobilitet, hvor det er et must at reducere brændstofforbrug for klimaets skyld. Autobranchen investerer globalt mange yen og dollars, men Danmark får ikke udbytte af udviklingen på grund af vores afgiftsstruktur. Årets Bil, den miljørigtige Opel Ampera, kan ikke sælges, med mindre regeringen indfrier sit løfte om ændringer i bilafgifterne. Autobranchen har fuld forståelse for, at der skal findes en provenuneutral løsning, men den skal være langtidsholdbar og uden prøveballoner. Regeringen må tro os, når vi siger, at vi trækker på samme hammel, sagde Preben Stenkjær, der også er adm. direktør hos bilimportøren Interdan A/S.

Slut med lappeløsninger

Knud Nielsen, formand for Danmarks Automobilforhandler Forening, D.A.F., og indehaver af Opel/Kia i Nordsjælland, noterede sig med stolthed og glæde, at denne første, og meget flotte, udstilling i fire år viser, at finanskrisen er sparket midlertidigt til hjørne.

- Krisen har betydet tab af gode medarbejdere, og nogle bilimportører har været bedre end andre til at hjælpe bilforhandlerne igennem. I øjeblikket kasserer danskerne større brugte biler og køber nye mindre. Det stiller store krav til bilforhandlerne. Med denne biludstilling står Herning ikke tilbage for Frankfurt og Geneve. Men der er flere cifre på bilernes prisskilte her end ude i verden, fordi vi bliver brandbeskattet. Politikere, uanset partifarve, har gennem tiden udtalt tyrkertro på at ændre dette, men det er kun blevet til lappeløsninger, for ingen regering har hidtil haft mod til at ændre afgifterne fundamentalt. Forhandlerne i D.A.F. er modtagelige for forandringer, når det indbefatter sikkerhed og miljø, og ligestiller køb og leasing. Det skal være slut med, at Skat leger røvere og soldater for at kontrollere demobiler. Og det er et problem, hvis afgiftsrumlen sætter bilsalg i stå i vores venten på en omfordeling.

- Men kom nu og nyd udstillingen. Husk, at uden bilen går Danmark i stå. At der nu er over to millioner af dem på vejene viser, at danskerne mere end nogensinde har brug for privatbilen, sagde Knud Nielsen.

Snart efter kunne en sværm af besøgende bevæge sig ind blandt kvidrende fugle i en duftende regnskov med nye miljøbiler mellem træerne. Og alt det andet spændende i bilernes univers i Herning.

Se video fra Biler for Alle åbningen - klik her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063