23948sdkhjf

Afgift, bøde og nok en afgift

Snyd med nummerplader blev kaldt for drengestreger, men det var det ikke.
En mand fra Storkøbenhavn mente at have fundet den helt rigtige fidus, så han kunne køre bil billigt. Han havde indkøbt en uregistreret Audi. Så havde han lånt nummerpladerne fra sin anden bil, der skulle sættes i stand, og satte dem på Audien.

Da politiet ved et rutinetjek kontrollerede nummerpladen, fandt de hurtigt ud af sammenhængen, og Skat blev tilkaldt.

- Manden forklarede, at han lige havde købt Audien og at der skam var plader til den, men at nogle drenge fra området havde for vane at bytte om på nummerpladerne på bilerne i kvarteret, fortæller konsulent Jan Grøn-Iversen.

Den historie blev hverken købt at politiet eller Skat, så bilen blev beslaglagt til sikring af betaling af registreringsafgift og en kommende bøde.

P-afgift afslørende

- Vi skulle finde ud af, hvor længe han havde kørt med en uregistreret bil, fortæller Jan Grøn-Iversen.

Derfor kontaktede Skat politiet og bad om oplysninger, der kunne vise, hvor længe det havde stået på, og spurgte til, om bilen var kendt hos parkeringsselskaberne.

Københavns Parkering kendte til Audien med de forkerte nummerplader. Allerede for et år siden havde de fotograferet Audien, der parkerede ulovligt i København og med de forkerte nummerplader.

- Manden gik til bekendelse og fortalte, at han havde haft Audien i et år, siger Jan Grøn-Iversen, men da han viste os købskontrakten viste det sig, at han havde haft bilen i to år.

Den samlede regning til manden bliver på registreringsafgift af bilens vurderingspris på købstidspunktet samt en klækkelig bøde. Bilen var heller ikke forsikret, så der bliver også et efterspil med politiet – og så skal han betale sin gamle p-afgift på 510 kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062