23948sdkhjf

Elbilproducenten Afuture konkurs efter færgebrand

Det er slut med flere ombyggede Nissan Qashqai til eldrift fra det Sakskøbing-baserede firma Afuture EV Aps. En færgebrand i en elbil ombord på Oslo-færgen i november har medført, at virksomheden har måttet trække stikket ud i form af en konkurs, skriver Lolland-Falsters Folketidende.

Årsagen til den voldsomme brand var en kortslutning under opladningen på grund af et fejlindkøbt elstik, medbragt af Afutures indehaver Søren Ekelund. Bilen var på vej til Norge, som dengang lignende et lovende marked.

- Det er slut med firmaet. Efter branden er det fuldstændig umuligt at få aftaler med investorer, fordi man frygter et muligt meget stort erstatningskrav i forbindelse med branden. Så der er ikke anden mulighed end at gå konkurs, siger grundlægger Søren Ekelund til det lokale dagblad. Han forventer selv at miste et par millioner kroner på konkursen.

Det vides ikke, om konkursen får indvirkning på den jordomrejse, som De kendte forfattere og eventyrere Nina Rasmussen og Hjalte Tin netop nu foretager i en Afuture Qashqai for at repræsentere Danmark og dansk elbilproduktion. Moto Mundo Electric World Tour begyndte på Københavns Rådhusplads den 25. juni og skal efter planen slutte i København efter 20.000 kilometer den 1. maj 2011. Ekspeditionen er støttet af Energistyrelsen og kan følges på www.moto-mundo.com.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.167