23948sdkhjf

Trafikken kræver færre liv

Færre trafikdrab i Danmark placerer Danmark på top-ti i Europa, når det gælder færrest dræbte per indbygger.
Der blev dræbt 272 mennesker i trafikken i Danmark i 2010, oplyser Rådet for sikker Trafik. Det er et fald på omkring 10 procent på et år, oplyser rådet på baggrund af en foreløbig opgørelse.

Drabstallet for trafikulykker er det laveste i omkring 70 år, og det ligger milevidt fra rekordtallet på trafikdræbte fra 1972, da omkring 1200 døde i trafikken på de danske veje.

- I 2009 var vi nummer 11 i Europa, men ryger formentlig et par pladser op på listen, når det gælder færrest trafikdrab per indbygger, siger direktør Anders Rosbo fra Rådet for Sikker Trafik ifølge Ritzau.

Siden 70'erne er bilerne blevet bedre, og vejene og reguleringen af trafikken er blevet meget bedre.

Også antallet af kvæstede i trafikken er faldet med cirka 10 procent i 2010 i forhold til året før.

Anders Rosbo siger, at faldet i antallet af trafikdræbte de seneste par år delvis kan forklares med de hårde vintre, både i år og i fjor. Sne på vejene sætter nemlig farten ned, og det betyder færre alvorlige ulykker, men også mange andre trafiksikkerhedstiltag spiller ind, siger rådet.

I 2009 døde 303 efter ulykker i den danske trafik.

Anders Rosbo siger, at der stadig er mange udfordringer for at bringe dødstallet endnu længere ned, men Danmark ligger nu bedre på den europæiske rangliste.

- Vi vil gerne have en automatisk hastighedskontrol og håber ikke, at det projekt vil gribe forstyrrende ind i den kommende valgkamp, siger Anders Rosbo.

I Europa topper Sverige på statistikken over færrest trafikdrab.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094