23948sdkhjf

Mazda angrebet af edderkopper

Små gule edderkoppers spind i brændstofsystemet har fået Mazda til at tillbagekalde omkring 65.000 biler af frygt for brand.
En lille gul edderkop er så begejstret for at bygge rede i Mazda6-bilers brændstofsystem, at firmaet nu må tilbagekalde omkring 65.000 biler, skriver BBC.

Edderkopperne er af uvisse årsager blevet helt vilde med at spinde spind i en del af brændstofsystemet, og det kan have alvorlige konsekvenser for bilisterne.

Spindelvævet kan ende med at blokere brændstofsystemet, så luft blander sig med benzinen. Og så har bilisten et problem:

Der opstår et stort pres i tanken, som så revner, og bilen kan begynde at lække benzin og bryde i brand.

Mazdas talsmand Jeremy Barnes fortæller, at der indtil videre er registreret 20 tilfælde, hvor det lille lodne dyr har bygget rede i en Mazda6.

I alle tilfælde er der tale om firecylindrede Mazda6'ere, og tilsyneladende foretrækker edderkoppen modeller fra produktionsårene 2009 og 2010.

Han forsikrer dog, at den lille edderkop ikke har været skyld i hverken brande eller personskader.

Den lille edderkop The Yellow Sac Spider lever på det nordamerikanske kontinent, men den har også fætre i Europa, Japan og Sydafrika. Når det bliver efterår, søger den indendørs for at holde varmen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078