23948sdkhjf

Branchegodkendt bilsælger-uddannelse

Nyt uddannelsesforløb målrettet bilsælgere ser dagens lys til efteråret. Bag initiativet står D.A.F. og Business College Syd i Mommark, der begge melder om mange henvendelser allerede før tilmeldingsstart.
En række fremtrædende medlemmer af Danmarks Automobilforhandler Forening (D.A.F.) og branchefolk har i regi af D.A.F.’s brancheudvalg over de seneste måneder udviklet og finpudset indholdet af et splinternyt uddannelsesforløb, der skal klæde de kommende deltagere på til salgsarbejdet i fremtidens bilhuse. Forløbet, der vil strække sig over 12 måneder, har til formål at løfte kompetenceniveauet i forhandlernes salgsafdelinger. Formand for D.A.F. Knud Nielsen lægger ikke skjul på sin begejstring over udsigten til et uddannelsestilbud til bilsælgere:

- Bilsælger-uddannelsen er noget, som branchen har ønsket sig i mange år, så det er meget tilfredsstillende, at vi nu står klar med et gennemarbejdet og veltilrettelagt tilbud til nye talenter i salgsafdelingerne. Uddannelsesforløbet vil helt sikkert også hjælpe med at tiltrække dygtige mennesker udefra, menr han og henviser samtidig til det brede rekrutteringsgrundlag.

Udover allerede ansatte sælgere og medarbejdere i bilhusenes værksteds- og reservedelsafdelinger, der tiltænkes en fremtidig plads i salgsafdelingen, forventes uddannelsestilbuddet nemlig at kunne tiltrække salgstalenter fra andre brancher.

- Det kunne meget vel være unge mennesker, for eksempel i dele af detailhandlen, som kunne blive ansat i salgstrainee-stillinger mens de deltager i bilsælger-uddannelsesforløbet. Eneste forudsætning er, at den pågældende ikke har en videregående uddannelse i forvejen, siger Knud Nielsen, der har fulgt brancheudvalgets arbejde nøje.

Udvalget, der er sammensat af en række engagerede D.A.F.-medlemmer, har til opgave at rådgive bestyrelsen og fremkomme med anbefalinger vedrørende forskellige brancherelaterede emner, som eksempelvis uddannelse og kompetencer.

Praksisorienteret uddannelsesforløb

Det 12 måneder lange uddannelsesforløb er sammensat af en række moduler og kurser. De første seks moduler sætter skarpt på vigtige dele af bilsælgertilværelsen, herunder det personlige salg, markedsføring, leasing/finansiering og grundlæggende økonomifærdigheder. De sidste tre moduler er afsat til undervisning i projektstyring, som kombineres med et konkret projekt i deltagerens egen bilforretning. Hele forløbet afsluttes med en ordinær eksamen, der giver deltageren ti såkaldte ECTS-point og et diplom fra D.A.F. – vel at mærke kun hvis eksamen bestås.

Johnny Nedergaard på Business College Syd i Mommark, der selv har en fortid i autobranchen, er koordinator af uddannelsesforløbet. Han glæder sig til opgaven med at lede uddannelsesforløbet:

- Det er et meget spændende projekt, vi har sat i søen nu. Jeg ser især frem til samarbejdet med gæsteundervisere fra branchen. Med folk direkte fra felten og vores egne undervisere har vi fundet en sammensætning, der sikrer, at aktuelle og praksisnære emner og opgaver bliver en integreret del af uddannelsesforløbet, siger Johnny Nedergaard, der selv vil stå for en del af undervisningen.

Udfylder et hul

Som led i uddannelsesforløbet vil deltagerne have flere undervisningsperioder af fire til fem dage på Business College Syd i Mommark, der har mere end 30 års tradition for merkantil uddannelse målrettet autobranchen. Resten af tiden tilbringes på arbejdspladsen, der således får umiddelbar adgang til elevens nye kompetencer.

Med kombinationen af arbejds- og skoleperioder udfylder bilsælger-uddannelsesforløbet et nuværende hul i uddannelsestilbuddene til autobranchen. Hidtil har der nemlig kun været to muligheder for spirende bilsælgere, udover den autodidakte løsning – den velkendte biløkonom-uddannelse, som tilbydes som en kort videregående uddannelse på fuld tid i Aarhus og Lyngby, og den knap så kendte auto-handelsuddannelse, der blandt andet tilbydes på Business College Syd som en toårig erhvervuddannelse med en HH eller HG2 baggrund som forudsætning.

- Det nye bilsælger-uddannelsesforløb placerer sig mellem disse to eksisterende uddannelsestilbud og opfylder endeligt branchens ønske om, at kunne give salgstalenter grundlæggende færdigheder inden for køb og salg af biler. Kort sagt skal de færdiguddannede bilsælgere være mestre i at skrive slutsedler, pointerer Johnny Nedergaard.

Mærkbar interesse allerede nu

Selv om det første kuld deltagere i uddannelsesforløbet først forventes til august, støder ophavsmændene allerede nu på henvendelser fra interesserede forhandlere og deres medarbejdere. Det glæder Knud Nielsen:

- Det er jo utrolig glædeligt, at interessen – allerede før blækket på papiret er tørt – er så mærkbar. Det tegner godt og understreger, at vi har ramt noget rigtigt. Nu skal vi bare have de sidste detaljer på plads og markedsføre tilbuddet over for forhandlerne, deres medarbejdere og omverdenen, siger han.

Det nye bilsælger-uddannelsesforløb, der i øvrigt kun er forbundet med meget beskedne omkostninger for både deltager og arbejdsgiver på grund af refusionsmulighederne inden for arbejdsmarkedsuddannelse, vil snarest muligt blive markedsført udførligt. D.A.F. planlægger blandt andet at lancere en hjemmeside med al information om uddannelsesforløbets indhold og ansøgningsprocedure.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093