23948sdkhjf

Laserskærer har trukket produktionen hjem

Stenhøj fokuserer på høj kvalitet og lang holdbarhed produceret i Danmark.
Stenhøj investerede i begyndelsen af 2010 i en helt ny laserskærer fra Dansk Plade Team og en svejserobot fra Migatronic.

I forvejen udførte Stenhøj selv meget af sin bearbejdning, men med den nye laserskærer, som kan skære i ståltykkelser op til 25 millimeter med et højlager til ubemandet produktion, og med svejserobotten med fire stationer og en robot, der kører på en 14 meter lang skinne, kan man hos Stenhøj i dag lave endnu mere internt i produktionen.

Dette er en besparelse i sig selv, men det betyder også, at fleksibiliteten med hensyn til leveringstider er øget til gavn for værkstederne.

Men selv med mange nye maskiner er Stenhøj ikke bare en almindelig produktionsvirksomhed, hvor produktionsmedarbejderne står ved et samlebånd.

- Hos os er det meste af arbejdet nemlig godt gedigent håndværk, siger Michael Damm, salgschef hos Stenhøj.

Der er rigtig mange dygtige folk på fabrikken, som har været hos Stenhøj i årevis, og deres hjerter banker for Stenhøj.

– De er rigtige ildsjæle og gør hver dag deres bedste for at sikre, at kvaliteten af de løftere, der forlader fabrikken, er 100 procent i orden.

- Dette er selvfølgelig en stor force for en virksomhed som Stenhøj, og ikke mindst for mig som sælger, da jeg hver dag når jeg er ude at sælge produkterne ved, hvordan de er fremstillet, fortæller Michael Damm.

- Dermed kan jeg med ro i sindet sælge vores produkter på baggrund af deres kvalitet og holdbarhed, netop fordi jeg ved, at mine kollegaer i produktionen sørger for, at det der forlader fabrikken, er 100 procent i orden.

Fleksibel maling

For et par år siden blev den første større investering foretaget, nemlig ved indkøb af nye malekabiner.

- Vi investerede for at være mere fleksible med farveskift og kvalitet af farven, siger Michael Damm.

Nogle af mærkeværkstederne i dag har deres egne ønsker til farver på løfterne i deres værksteder, så helhedsindtrykket og genkendelseseffekten på værkstederne bliver ens worldwide.

- Derfor kræves der hurtig omstillingstid ved farveskift, når vi producerer.

- Hvis en kunde ønsker det, kan vi levere vores løftere i lyserød, og med dette nye maleanlæg er netop omstillingstiden fra en farve til en anden blevet meget kortere.

Gennemløbstiden for en løfter er forkortet, hvilket resulterer i hurtigere leveringstider og sidst men ikke mindst, kan vi med det nye maleanlæg sikre os, at lagtykkelsen på malingen altid er, som den skal være, siger Michael Damm.

Tager man rundt på værksteder i dag, kan man nogle steder se løftere og kompressorer, der er over 50 år gamle og som stadigvæk kører upåklageligt.

For at denne kvalitet, som er Stenhøjs varemærke, skal forblive sådan, og for at følge med udviklingen er der i de sidste par år foretaget store investeringer i produktionen hos Stenhøj i Danmark.

- Men, siger Michael Damm, vi sælger jo ikke blot et produkt i dag. Først rådgiver vi værkstederne med hensyn til, hvilke løftere, der er behov for, og derefter hjælper vi med indretningen af værkstedet.

- Først herefter sælger vi en pakke bestående af selve produktet, montagen og efterfølgende service. Denne pakke giver værkstederne en sikkerhed for, at deres værksted altid er klar til servicering og reparation af biler.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078