23948sdkhjf

Søger de rette folk til bare pletter

Grossistkæden Auto-G er på udkig efter branchefolk, der har lyst til at etablere sig i den frie grossistkæde på især Fyn og i Sønderjylland.
Også den frie autogrossist-kæde Auto-G har haft fremgang i 2010 og vil gerne fortsat ekspandere med flere selvejer-baserede afdelinger i det jyske. Ved etårs fødselsdagen forleden hos den succesfulde nyeste 41. afdeling i Holstebro, kunne formand Jan Christensen fortælle, at Auto-G er gået knapt 20 procent frem i omsætning. Omsætningsfremgangen er, ud over øgede markedsandele, også på grund af et generelt større marked. Et par hårde vintre har givet en betydelig meromsætning, og et stort nyvognssalg giver traditionelt også øget aktivitet på værkstederne.

Jan Christensen driver selv Auto-G afdelinger i Randers, Ålborg, Hadsund og Brønderslev.

- Alle grossistkæder oplever for tiden bedre resultater. Vi mærker tydeligt, at vores kunder får flere komplicerede opgaver på værkstederne, som de måske tidligere sendte videre i systemet, men via den gode efteruddannelse, som mange følger, samt den store udbredelse af moderne testudstyr klarer de nu også selv disse opgaver.

- Den øgede omsætning er også kommet fra lavprisforretninger, fordi kunderne søger mere kvalitet og rådgivning – den tid med problemfri montering af dele til en simpel Opel Kadett er forbi, siger Jan Christensen.

Han mener, at den store udbredelse af nye dieselbiler de kommende år helt sikkert også vil skaffe flere kunder på værkstederne.

Personlige og fleksible

Grossist-formanden fortæller, at værkstederne vælger at handle hos Auto-G grossister, fordi de får en meget personlig betjening.

- Mange kunder sætter pris på at kende ejerne i en selvejet grossistforretning. Vi er nok mere fleksible hos Auto-G og finder nemmere individuelle løsninger, end hvis vi var en topstyret kapitalkæde.

- Og prisen på varerne er i orden – vi ligger alle på linje i markedet, det har internettet sørget for. Prisniveauet for mærkevarer er stadig under OE-niveauet, men vi ser flere produkter, hvor prisdifferencen bliver mindre.

- Dette skyldes netop, at det i mange tilfælde er de samme producenter, der leverer til OE som til eftermarkedet, siger Jan Christensen.

Designer lagerbehov

Auto-G udvider sit sortiment med nye reservedelsnumre hver uge. Kæden importerer selv omkring 30 procent direkte fra producenter og importerer varer fra flere lande i Europa til bedst mulige priser.

- Det føles som om, Europa i disse år nærmest er blevet mindre og mindre. Vi har i dag leverandører i Europa, hvor vi kan bestille helt frem til klokken 22.00 med levering i Danmark næste dag. Vi bruger mange ressourcer på at designe vores lagre, så vi har netop de varer, vores kunder efterspørger. Med de nye it-systemer er det muligt, med udgangspunkt i antal registrerede biler i et givet område, at designe lige netop et optimalt lager for den enkelte grossist, fortæller Jan Christensen.

Varerne leveres typisk ud med egne varebiler, hvor antallet af vareture er tilpasset det nødvendige for at matche markedet. Samtidig er flere afdelinger samt grossistmedlemmer bundet op i netværk, som sikrer en hurtig og effektiv logistik.

- Vores IT-afdeling har forrygende travlt med at installere vores online værksteds-

løsning baseret på Helios. Det har overrasket os meget, at interessen har været så stor. Vi får i øjeblikket flere op at køre hver uge, og det glæder os meget, at værkstederne, efter grundig instruktion, bruger systemet fuld ud fra dag et.

Systemet indeholder alle de faciliteter, der efterspørges, såsom direkte fakturering, scanning af varer, online fakturering med mere, forklarer Jan Christensen.

Palet af uddannelse

Foruden it er uddannelse nøgleordet for Auto-G, der tilbyder både de 103 værkstedsmedlemmer af AutoPlus-kæden samt frie værksteder samme kursus-palet som hos andre på tre tekniske skoler, samt info-aftener om nye produkter fra leverandørerne og daglige problematikker.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.971