23948sdkhjf

Det ligner et udskilningsløb

DEN OPMÆRKSOMME iagttager har sikkert lagt mærke til, at såvel autogrossister og værkstedskæder er helt oppe på dupperne for tiden. Her i fagbladet har vi uge efter uge siden nytår bragt annoncer med lokkende image-budskaber, der skal øge antallet af værksteder i kæderne – og dermed reservedelssalget. Vi skriver også i denne uge, at endnu en af kæderne har det fortrinligt og planlægger at udvide. Jo, den frie del af autobranchen stortrives. Og selv om vi bliver forsikret om, at der ikke er taget markedsandele fra hinanden, er det spørgsmålet, om markedet vitterligt er udvidet med så mange millioner kroner, vi hører er trillet ind i grossisternes kasseapparater.

KÆDERNE PRØVER at hæve sig over hinanden med diverse gode tilbud på både indkøbssiden, men så sandelig også på servicesiden. Så meget, at flere af de mange tiltag bevæger sig faretruende ind over de traditionelle brancheforeningers mærke-ydelser. Forhåbentlig vil det ikke blive foreningernes endeligt. For de kommercielle kæder og virksomheder vil sandsynligvis ikke kunne stå bag politiske kommentarer og andre branchepolitiske indlæg på samme måde. Brancheforeningerne har en forpligtelse til at udvikle sig, for til stadighed at kunne "gøre sig lækker" overfor virksomheders medlemskab. Grossistkæderne har en forpligtelse til at sørge for, at deres tiltag med advokatbistand og andre ydelser ikke æder sig så meget ind på brancheforeningernes kerneområder, at medlemmerne vælger at forsvinde for at spare penge. Det vil være et selvmål af dimensioner, hvis brancheforeningernes økonomi drosler dem ned til politiske miniputter.

SENEST HAR VI SET, at en ny og tysk reservedelsaktør står på spring for at bevæge sig ind på det danske marked. Måske fordi svenske Meca måtte lukke og slukke. Der er meget aggressivitet i denne del af markedet just nu, men endnu har vi ikke hørt om urent trav. Lad det endelig blive ved en fair kamp i det, der mest af alt ligner et udskilningsløb på brancheniveau for tiden. Sandsynligvis trigget af, at landets største grossistkoncern, meget flot set, fik adgang til at overtage en hensygnende værkstedskæde fra rækkerne hos de frie værksteders brancheorganisation, der nu er ved at være banket op ved siden af den fuldendte kreds i grossistens anden værkstedskæde. Vi følger løbet på sidelinjen med spænding.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093