23948sdkhjf

Afviser rygter om nye Saab-problemer

Den hollandske ejer har fundet nye distributører i Kina og Rusland og sælger sit sportsvognsmærke Spyker til russisk rigmand.
Saab kom ud af 2010 med et underskud på 1,6 milliarder kroner efter en omsætning på 6,1 milliarder kroner. Flere internationale medier, med tætte relationer til underleverandørerne, skriver i samme forbindelse, at pengekassen er tom hos Saab.

Leverandørerne holdt komponenter tilbage og stoppede produktionen, som dog er i gang igen, som det hedder i tysk og amerikansk presse. Victor Müller, der i dag ejer Saab, udtaler til Automotive News: "En storm i et glas vand". Han forventer et overskud næste år.

En talsmand fra Victor Müller udtaler dog, at der er problemer, men de bliver løst. Saab når ikke at fremstille de lovede 80.000 biler i år, som ellers var planen, men det kommer næste år, mener Müller. Han kunne ved samme lejlighed oplyse, at Saab på det seneste har skrevet kontrakt med to store nye importselskaber, der vil være med til at ændre billedet i de kommende år i en positiv retning.

Nye Saab importører

De to nye Saab importører er China Automobile Trading Co. Ltd, CATC, der begynder at sælge Saab’er allerede til september i år, og dertil et stort selskab i Rusland, Armand Import, der overtager alle rettigheder, samt salg og marketing med mere omgående. Også her starter salget af nye biler fra Sverige til september.

Victor Müller oplyste videre, og der kommer en ny Saab 9-3 til næste efterår, som næppe når at få den store indflydelse med årsregnskabet for 2012.

Russer spøger

Müller, der i flere år har drevet det lille Spyker sportsvognsselskab i Holland, har valgt at sælge Spyker til den russiske milliardær Vladimir Antonov.

Det er netop Vladimir Antonov, der igen spøger i Saab kulissen som ny investor. Han var tidligere inde i billedet som en mulig investor i Saab, kort efter at selskabet blev købt af Spyker af General Motors. Det frarådede General Motors med den begrundelse, at man ikke havde tiltro til personen og den russiske måde at hvidvaske penge på, som det hed sidste år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064