23948sdkhjf

Vil holde værkstedsåbent på søndage

En ny trend er begyndt at vise sig i USA, hvor Chrysler har bedt en række forhandlere om at holde værkstedsåbent på søndage. Det sker for at tage konkurrencen op mod de mange mindre frie og mærke-uafhængige værksteder, der typisk er placeret ved de store indkøbscentre og de mange servicestationer.

Peter Gorlier, der er chef for Chryslers Mopar service og kunde-relationer, udtaler, at det er hans mål, at 80 procent af forhandlerne inden udgangen af 2011 vil imødekomme hans ønske.

Chrysler har 2300 forhandlere i USA. Kun meget få har i dag åbent på søndage på værkstedet. Flere har åbent lørdage, hvilket har øget indtjeningen med cirka 20 procent. Peter Gorlier mener, at søndagsåbent på værkstederne vil øge indtjeningen yderligere med 10 til 20 procent.

- De store indkøbscentre har en del indtjening i weekender, idet alle forretninger har åbent på søndage, udtalte Peter Gorlier under afviklingen af biludstillingen i Chicago forleden.

Chrysler sagde farvel til 789 forhandlere i 2009 på grund af krisen og den efterfølgende reorganisering. Selskabet har et problem i og med, at 18 stater i USA har en lov, der forbyder forhandlere at holde værkstedsåbent på søndage.

Opfordringen til at holde søndagsåbent kommer samtidig med, at Chrysler har bebudet 16 nye modeller i år i USA, hvor man, især på det nye Dodge program, henvender sig til yngre kunder. Dem vil Chrysler gerne have en god kontrakt med lige fra nybilkøbet til det første besøg på værkstedet, samt ikke mindst de mange, som allerede kører en Chrysler.

The Detroit News mener, at idéen vil udvikle sig til de andre store bilmærker, og vi ved, at trends fra USA også ofte spreder sig over Atlanten til Europa.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.088