23948sdkhjf

Danmarks vestligste Porschemekaniker

Et speciale som servicering og reparation af Porschebiler giver gnisten, og værkstedet har ikke mindre end to Ridderkors-modtagere ansat som fejedrenge.
Byen Oksbøl i Vestjylland er måske ikke kendt for noget særligt, og det er ikke alle, der kan pege byen ud på kortet. Men for dem, der har Porsche, er byen mellem Varde og Blåvand et kendt sted, for her finder man Brian Løkke Auto. Værkstedet ledes af Brian Løkke og foruden ham, er der en svend, en lærling, to fejedrenge og konen, Anette, som laver regnskab.

Interessen for Porsche har den nu 47-årige Brian Løkke fra sin læretid, da lærestedet for en stor del beskæftigede sig med britiske og tyske sportsvogne. Det smittede af, og Brian Løkke arbejdede senere som svend hos Porsche Centrum i Køge, Sand Jensen i Silkeborg, og endelig har han været omkring Köln, hvor han var hos en speciel Porschemekaniker i over et år. Opholdet i Tyskland var meget givtigt, for der var kun mester og Brian Løkke på Porscheværkstedet, hvor de to udelukkende beskæftigede sig med at holde fem historiske Porsche-racerbiler kørende, før, under og efter løbene, som foregik overalt på Europas mange racerbaner.

Men selv om arbejdet var godt, og der var en fornem hyre, trak kæresten hjemme i Danmark så meget, at Brian Løkke besluttede sig for at vende hjem og blive selvstændig med eget værksted i hjembyen Oksbøl i 1990.

Det specielle driver værket

Brian Løkke lægger ikke skjul på, at det er sportsvognene, som er sjove at lave, men det betyder ikke, at der aldrig kommer almindelige biler på værkstedet, for det kommer der.

Selv anslår han, at 50-60 procent af det arbejde, der udføres på værkstedet, foregår på Porschebiler. Der kommer forholdsvis mange af de lidt ældre Porschebiler, og for godt fem år siden var der én, der spurgte, om han ville lave og gøre en Porsche klar til klassisk race. Det sagde han ja til, og det endte med, at han byggede en historisk Porsche-racerbil til sig selv, og senere byggede han to mere, og han kørte endda selv med i den danske serie for historiske racerbiler i en periode over tre sæsoner.

Men han oplevede snart, at det var svært at passe de andres racerbiler samtidig med, at hans egen racer også skulle holdes ved lige, så derfor er historisk race med Brian Løkke bag rattet lagt på hylden. Til gengæld benytter mange af dem, der kører historiske race i Porsche ham, som deres mekaniker.

Klarer næsten alt

Selv siger Brian Løkke, at de mange års erfaring med Porsche er en stor fordel. Det testudstyr han har, klarer så godt som alt, men der er få undtagelser.

- Vi har det nyeste testudstyr her på værkstedet og kan klare alt hvad angår service og reparation af Porsche med hensyn til ting som ABS, motorstyring og alle de andre ting, der er i en ny og moderne bil. Dog kan vi ikke nulstille og slukke servicelampen i instrumentbrættet, hvis der er tale om en bil efter 2006, men vi har én, som vi samarbejder med, så reelt er det ikke noget problem for os. Men der kommer jo hele tiden nye opdateringer, og så kan vi fra den ene dag til den anden måske være ude over det problem, siger en fortrøstningsfuld Brian Løkke.

Fejedrenge med Ridderkors

Mærket Porsche har altid tiltrukket mænd i alle aldre, og i tilfældet med Brian Løkke Auto har det betydet, at to tidligere, og nu pensionerede og Ridderkors-dekorerede majorer, arbejder som fejedrenge på værkstedet. Den ene er Bo Hagsten, og det var ham, som fik Erling Gehlert fra Hærens Kampskole i Oksbøl ind som fejedreng nummer to.

- Bo Hagsten har lige som mig en stor interesse for Porsche, og da han manglede én til at afløse sig, spurgte han, om jeg ville, og det sagde jeg omgående ja til. I min tid i militæret har jeg altid været vant til at tage beslutningerne og bestemme, hvad og hvornår tingene skulle ske. Her er det lige omvendt, og det er så fantastisk befriende og rart. Jeg går til hånde, fejer, vasker gulve, henter nummerplader, kører til syn og alt muligt andet ukompliceret, og jeg nyder hvert øjeblik af det. Og når nogen spørger til mit job, så svarer jeg: "Hvor kan man ellers få en Porsche Cayenne som værkstedsvogn"?, lyder slutreplikken fra Erling Gehlert, inden han igen fatter vaskemaskinen og gør værkstedsgulvet færdigt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093