23948sdkhjf

Nye ruderegler er på vej

Trafikstyrelsen har haft en erfa-gruppe om bilsyn og forruder nedsat. Gruppen kommer med et forslag til regler efter engelsk forbillede i februar.
Autoglasbranchen og bilsynsvirksomhederne har i årevis efterlyst klare regler for, hvordan bilsynsvirksomhederne skal bedømme forruder, når biler er til periodisk syn. Nu er der udsigt til, at der kommer klare, og ikke mindst operative, regler, som kan tolkes ens på alle bilsynsvirksomheder.

De nuværende regler giver rig lejlighed til fortolkning, og glasbranchen mener, at bilsynene ikke er skrappe nok, fordi bilsynsvirksomhederne gerne vil stå sig godt med sine kunder.

- Vores erfa-gruppe kommer med et oplæg i februar. Forslaget skal derefter til høring hos interessenter i branchen, og målet er, at vi kan komme med en ændret vejledning den 1. april i år, siger Ib Rasmussen, chef for bilteknisk kontor i Trafikstyrelsen.

Trafikstyrelsen har taget udgangspunkt i de mildeste regler med forbillede i engelske regler. Det er, ifølge Ib Rasmussen, fordi det i første runde gælder om at skabe ensartethed for at få et rimeligt niveau i bedømmelsen af forruder.

Medlemmer af erfa-gruppen har blandt andet været Trafikstyrelsens kontrollanter af bilsyn og folk fra bilsynsvirksomheder.

- Vi har aldrig haft det mål for øje, at halvdelen af Danmarks bilpark skule ud og have nye forruder, siger Ib Rasmussen.

Synsfeltet

Uddrag af dagens generelle bestemmelser:

Forruden i et motordrevet køretøj skal være således udført, at genstande, der ses gennem ruden, ikke fremtræder forvrængede eller utydelige.

Forruden og forreste siderude (180° synsfelt) i et motordrevet køretøj skal have mindst 70 procent lysgennemgang inden for det normale synsfelt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079