23948sdkhjf

Otte procent flere autoskader

Uanset om vinteren sætter ind tidligt eller sent, så kommer den bag på bilisterne. Og resultatet er flere skader, melder F & P. Det bekræfter den seneste opgørelse over antallet af autoskader i 2010.
Hvis man er i tvivl om, hvornår vinteren kom sidste år, så skal man bare kaste et blik på statistikken for autoskader fra Forsikring & Pension. I samme øjeblik den grønne vinter med plusgrader og godt føre afløses af hvid vinter med frostvejr og isglatte veje, så stiger antallet af buler, skrammer og andre skader på danskernes biler også.

Antallet af autoskader kulminerede i marts måned med hele 43.735 anmeldte skader - en stigning på 20 procent sammenlignet med marts måned 2009. Den voldsomme stigning kan forklares med, at vi blev ramt af et par snestorme i marts 2010, oplyser F & P.

Tilsvarende ligger antallet af skader i november 2010 også væsentligt højere i forhold til november måned i de foregående år. Det skyldes, at vinteren kom tidligt og holdt landet i et dybfrossent jerngreb helt frem til nytår.

- Det er en tendens, som vi ser gå igen år efter år. Når vinteren for alvor sætter ind med is- og sneglatte veje, så kommer det som en overraskelse for mange bilister, og så stiger antallet af skader også, siger Riccardo Krogh Pescatori, konsulent i Forsikringsoplysningen.

- På samme måde ser vi også flere skader i juni måned i forhold til de øvrige sommermåneder. Her er årsagen, at mange danskere drager på sommerferie på dette tidspunkt, og trængslen på vejene resulterer i flere trafikuheld, tilføjer han.

Samlet set blev der anmeldt 436.307 autoskader på person- og varebiler i hele 2010. Det er en stigning på otte procent i forhold til 2009.

F & P kan endnu ikke sætte tal på omkostningen af skaderne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125