23948sdkhjf

Ajour med alverdens autobranche

MERCEDES-BENZ lancerer en lille van næste år, som er baseret på Renault Kangoo. Den skal fremstilles hos Renault i Frankrig.

VW PLANLÆGGER at komme med en ny såkaldt 1-liters model, der, takket være lav luftmodstand, er yderst sparsom med dråberne undervejs. Målet er at nå små 100 kilometer per liter i gennemsnit. I følge tysk presse kommer produktionen i gang i løbet af 2013.

RUSLAND ER PÅ VEJ til at blive det største bilmarked i Europa. Der blev solgt 1,91 millioner biler i 2010. Ford Focus blev den bedste sælger blandt de fremmede mærker og slog dermed Renault-Dacia Logan. Prognosen lyder på 2,9 millioner enheder i 2012.

AUDI PLANLÆGGER EN udvidelse af flere fabrikkers produktion, plus produktion af modellerne Q3 og A6 i Ungarn. Audi solgte sidste år 1.148.791 enheder, et plus på 23,4 procent.

VW-LEDELSEN DISKUTERER for tiden udvikling af et nyt mærke til Kina med sine kinesiske partnere.

DEN TYSKE UNDERLEVERANDØR Freudenberg har indledt et samarbejde med den svenske Trelleborg Gruppe, der fælles skal udvikle og fremstille fjederben og støddæmpere til alle bilsegmenter. De to selskaber har grundlagt et nyt selskab, der beskæftiger 32.000 medarbejdere i 17 lande.

TOYOTA SOLGTE I Europa 781.157 biler i 2010. Heraf blev de 480.271 biler produceret i Europa.

ÅRETS MICHELIN CHALLENGE BIBENDUM skal i år afvikles i den gamle lufthavn Tempelhof i Berlin. Arrangementet afvikles i dagene 18.-19. maj.

FIAT-MEDARBEJDERNE PÅ DEN historiske Mirafiorifabrik i Torino har sagt ja til ledelsens forslag om at fremstille Chrysler-modeller.

DEN FØRSTE FIAT, der produceres i samarbejde med en ny partner i Kina, bliver den nye Dodge Caliber, udtalte Fiatchefen Sergio Marchionne på Detroitudstillingen.

SALGET AF ROLLS-ROYCE biler steg i 2010 med 171 procent til 2711 enheder. De største RR-markeder er USA, Kina, Storbritannien, De Forenede Emirater, UAE og Japan.

JOHN LENNONS FERRARI 330 GT 2+2 Coupe er til salg for cirka 1,3 millioner kroner på en auktion i Paris, der afvikles af Bornhams Auctions. Lennon købte bilen, da han fik kørekørt, for godt 18.000 kroner. Han havde kun bilen i ét år og kørte også Rolls-Royce Phantom V Limousine, der blev solgt i juni 1985 for rekordprisen på 13 millioner kroner. Lennon ejede også en Mini. Journalisten Janne Makela skriver i bogen om ham, at han benyttede Rols-Roycen til afslapning og Ferrari’en "for zoom".

MINI'EN ER KÅRET til sidste årtis vigtigste bilmodel af en international ekspertjury.

DAIHATSU TRÆKKER SIG ud af Europa den 31. januar 2013, hvor mærket primært blev solgt i Tyskland og Østrig. Årsagen er den dyre japanske valuta. Daihatsu var for omkring 25 år siden blandt de mest solgte biler i Danmark, med den største markedsandel på kloden med den lille Charade.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093