23948sdkhjf

Geneve gør klar til forårskløe

Bilnyhederne pibler frem, når den årlige Geneve-udstilling finder sted til marts.
Den årlige Geneve-udstilling er lige om hjørnet i begyndelsen af marts, på et godt tidspunkt hvor solen begynder at få mere magt, og kunderne kommer i købehumør. Som på den netop overståede Detroit-udstilling er her også, vanen tro, godt med nyheder.

Mazda viser konceptet Minagi som verdenspremiere. Det er en crossover SUV med alle de nyeste teknologier, som Mazda kalder for Skyactiv, med ny benzin-motor med direkte indsprøjtning samt en ny "ren" dieselmotor. Hertil nye transmissioner, automatgear og manuel.

Som i Detroit viser Ford en ny Focus, som kommer til Danmark meget snart, og med løfte om en el-version i løbet af 2012, samt C-Max hybrid, der, ligesom EV Focus, først starter op i USA og senere kommer til Europa. Men Ford viser også en ny B-Max, der kommer ind i klassen, som domineres af Opel Meriva. Produktionen er planlagt til slutningen af året med salg i starten af 2012. Den skal fremstilles på Ford fabrikken i rumænske Craiova, hvor Ford Connect også fremstilles.

Ford B-Max skal produceres i et årligt antal på 150.000 enheder med skydedøre bagude. 80 procent skal eksporteres, ifølge Automotive News. Det en bil i et relativt nyt segment for Ford og bliver afløseren for Ford Fusion, som har mistet pusten de senere år, men lidt større.

Lille CVT-Mitsubishi

Det lille mærke med de stolte traditioner med træk på alle hjul, Subaru, har også en nyhed. Det samme har Mitsubishi, der viser en global nyhed, som det hedder, fordi bilen skal sælges på hele kloden. Den kommer med 1,0 og 1,2 liters motor og en nyudviklet CVT-transmission med Stop&Go. CO2 udslippet loves til kun 90 g/km. Den kommer i produktion til marts næste år i Thailand.

Fiat vil tredoble salget

Mange venter også med spænding på Chrysler/Fiat samarbejdet her i Europa. Chrysler viser to nyheder, som allerede er vist i Detroit; Chrysler 200, som menes at få navnet Lancia Flavia, som både sedan og cabriolet, og den lidt større Chrysler 300, som måske får navnet Lancia Thema med ottetrins ZF automat transmission. Den kommer også som hybrid i 2013 og skal fremstilles på fabrikken Ontario, Canada. De to modeller får en ny frontgrill til Europa.

Dertil en ny Lancia lille Ypsilon, der er baseret på Fiat Panda platform. Med det nye program håber Fiat-Lancia at vende tilbage på hitlisterne med større salg. Fiat-chefen Sergio Marchionne har sat det mål næsten at tredoble salget fra 112.000 solgte biler i 2009 til 300.000 enheder i 2014-2015.

9-5 Sportcombi og Bamboo

En spændende nyhed er Saab 9-5 Sport-Combi, stationcar, der lover godt for det svenske selskabs fremtid. Bagagerummet har plads til 527 liter, eller hele 1600 liter med foldet bagsæde.

Ingen udstilling i Geneve uden en nyhed fra den lokale bilentusiast Frank M. Rinderknecht, Rinspeed, der viser konceptet BamBoo, som er en videreudvikling af den tidligere populære Citroën Mehari, til sol, stand og sommer, men nu med el-motor. Vi kommer tilbage med flere nyheder, når udstillingen nærmer sig og efter publikumsdagene fra den 3.-13. marts.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078