23948sdkhjf

Rattet rundt med motorsporten

NU GÆLDER DET 2012, udtaler Road Racing køreren Robbin Harms efter et uheldigt 2010. I hans sidste løb i Supersport VM-serien i Portimao punkterede hans fordæk kort før starten. Han har mistet den største sponsor, men er ellers ved godt mod. Næste sæson starter i Australien på Philip Island banen den sidste weekend i februar, og Harms er med igen, oplyser han optimistisk.

JAN MAGNUSSENS SIDSTE løb i år blev en blandet fornøjelse på den australske Surfers Paradise bane. Deltagerne var en stribe internationale motorsportsstjerner fra hele verden i Gold Coast 600 løbet, der blev afviklet over to afdelinger. Magnussens makker var lokale Russell Ingal i Holden med V8-motor, der yder 650 hk. I første afdeling lørdag svigtede bremserne, og et pitstop koste så meget tid, at det kun blev til en skuffende 22. plads. I søndagens løb ramte Magnussen den tidligere Formel 1 kører Christian Kliene, som kostede en drive through straf, men det lykkedes for Magnussen/Ingal at komme i mål som nummer otte efter mange flotte overhalinger. En overgang lå holdet nummer 27.

DEN ENGELSKE RACERKØRER Dan Wheldon omkom forleden under et Indy Car løb i Las Vegas, da 15 biler var involveret i et massesammenstød. Han blev 33 år.

CHEVROLET UDVIDER motorsportsaktiviteterne i Europa. Efter ADAC Cruze Cup i Tyskland kommer nu samme Cup i Italien næste år. Det er Chevrolets målsætning at udvikle nye talentfulde racerkørere. Bilen får 1,8 liters 140 hk motor.

VW TESTER IGEN den nye Polo R WRC rallybil i Rallye Storbritannien den 10.-13. november. Det bliver med et tysk talenthold, Sepp Wiegand med den erfarne copilot Timo Gottschalk, Dakar vinder, og hollandske Kevin Abbring/Lara Vanneste. Bilen bliver igen en Skoda S2000 forklædt som VW Polo R. VW’s motorsportsdirektør Kris Nissen udtaler, at de unge skal have mulighed for at vise, hvad de kan i selskab med de dygtigste. Rallyet starter og slutter i Cardiff. Det er sæsonens sidste VM-afdeling, før VW indtræder som officiel deltager fra 2013.

RALF SCHUMACHER, 36 år, har fornyet kontrakten med Mercedes i DTM-serien næste år. Det er hans femte sæson i DTM. Før den tid kørte han Formel 1 og blev den næstbedste tyske kører dengang, efter hans storebroder Michael, med seks sejre. Han bor i dag i Salzburg.

PROFESSIONAL MOTORSPORT World Expo afholdes i dagene 15.-17. november i Kölns messecenter. Der er ikke offentlig adgang. Kun for personer som arbejder inden for motorsporten.

MARCO SIMONCELLI, Road Racing kører, er omkommet efter et uheld på Sepang-banen i Malaysia. Han var tidligere EM-vinder i 125 ccm klassen og kørte siden 2006 i 250 ccm klassen som fabrikskører for Honda. Han blev 24 år.

FRANSKE SEBASTIAN LOEB vandt det spanske VM-rally ved Barcelona i Citroën foran Mikki Hirvonen, Finland, i Ford. Loeb fører serien med 222 point foran M. Hirvonen, 214 point, og S. Ogier, der udgik, med 193 point. Intet er afgjort før finalen, der afvikles i Wales den 10.-13. november.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.046