23948sdkhjf

Lydpotter og rør er blevet højteknologi

Stor interesse for udstødningssystemer og lovkrav om rensning af udstødningsemissioner.
Hos Walker Danmark oplevede man tidligere en forholdsvis lav interesse for viden om udstødningssystemer. På messer og andre arrangementer var det ikke let at tale om "lydpotter og rør", for det blev ofte betragtet som så lavteknologisk, at man næsten ikke skulle være uddannet mekaniker for at vide noget om det eller for at montere det på bilerne.

Med indførelsen i EU af de såkaldte Euro-normer for udstødningsemissioner, krævede Euro 1 fra 1992 katalysator på alle nye biler. Alle de følgende Euro-normer kræver bedre og bedre rensning af de farlige udstødningsgasser. Med den seneste Euro 5 norm fra 2009 med tillæg fra januar 2011 er der nu krav om både katalysator og dieselpartikelfilter på alle dieselbiler, som der nu er mange af i Danmark.

Stor interesse

Det har Walker Danmark ikke kun mærket på salget. Det kan også mærkes på deltagelsen i messer og i kundearrangementer. Nu er alle mekanikere meget interesserede i at høre om alt det nye, og om hvordan udstødningssystemet og alle dets dele har fået stadigt større betydning på grund af deres direkte indvirkning på bilens ydeevne og forbrug.

- Mange er ikke klar over, at udstødningssystemet er blevet en af de mest avancerede dele i en 4-takts motor, da motorens ydeevne direkte afhænger af det korrekte modtryk i udstødningssystemet, siger Jossi Eiris, der er produktchef hos Walker Danmark i Middelfart.

Informationsaftener

Walker deltager ofte, når grossisterne inviterer mekanikerne ind til informationsaftener eller kurser. Her har Jossi Eiris mulighed for at gå mere i dybden i sine foredrag om motorstyring og de forskellige dele i udstødningssystemet.

Mekanikerne ved, at de har behov for mere viden for at kunne reparere biler. Med alle de nye komponenter og teknologier, der nu anvendes på de nye biler, bliver behovet for at lære og høre om det, endnu vigtigere.

- Specielt har der været stor interesse for mere viden om dieselpartikelfiltre, siger Jossi Eiris.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078