23948sdkhjf

Ingen danskere i mål ved Le Mans

Ingen af de fire danskere ved Le Mans nåede i mål ved det hårde 24 timers løb. Det var første gang i 12 år, man ikke så Dannebrog på podiet i en af klasserne.

Audi vandt sin tiende sejr af 12 mulige for det sydtyske selskab, men det så ikke for godt ud i starten. Allan McNish i Audi nummer 3 smadrede bilen, da han ramte en langsommere Ferrari, inden løbet var en time gammelt. Tom Kristensen kom derfor aldrig med i løbet i år.

Først på natten udgik også Mike Rockenfeller i Audi nummer 1. Årsagen var endnu engang en langsommere Ferrari, men heldigvis skete der intet alvorligt med de to uheldige kørere. Den nye letvægts Audi giver et dårligt udsyn fra rattet, udtalte flere kørere, og de mange langsommere biler end topklassen LMP1 var et andet kritikpunkt i år, hvor der skete flere ulykker end tidligere.

Allan Simonsen, Ferrari, udgik efter tekniske problemer og for lang tid i pitten. Jan Magnussen, Corvette GT, smadrede bilen på et tidspunkt, hvor teamet førte med en omgang foran den anden Corvette, og Casper Elgaard, der kom med i sidste øjeblik i en hybridracer, måtte også give op. Bilen var ikke udviklet godt nok.

Det var de to Aston Martin Gulf sponserede racere heller ikke i LMP1 klassen. De to biler nåede at køre 6-7 omgange, før de blev parkeret, selvom mekanikerne forsøgte at reparerer motorerne.

Audi vinderholdet bestod af Marcel Fässler, Schweiz, Benoit Treluyer, Frankrig, og tyske André Lottere, der kørte bilen i mål. Alle tre Peugeot-biler fuldførte, og den første kom i mål kun 14 sekunder efter vinderbilen. Så spændingen var intens til sidste minut.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078