23948sdkhjf

Kaotisk men spændende Formel 1 løb

Formel 1 løbet i canadiske Montreal vil gå over i historien som det længste på fire timer, før vinderen var fundet. Vejret var kaotisk med masser af regn. Hvor mange gange Safety Car var på banen var svært sige, men der skete et hav af uheld.

Webber og Hamilton ramte hinden, og Hamilton og Button, fra samme team, ramte også hinanden, hvilket betød farvel til Hamilton. Fernando Alonso, Ferrari, kørte af banen efter en kollision i et af sine bedste løb i år. Button punkterede, Heidfeld og Kovalainen måtte også give op, og da regnen nærmest stod ned i stænger, besluttede løbslederen at stoppe og vente på bedre vejr. Det varede to timer og seks minutter, før løbet kom i gang igen.

Herefter så man virkelig godt race med Sebastian Vettel suverænt i front. En overgang lå Kamui Kobayashi, Sauber, på en overraskende andenplads, og det samme gjorde Michael Schumacher, Mercedes, indtil der manglede syv omgange. Han kørte sig op fra en 12. plads efter pausen og kørte sit bedste løb, siden han vendte tilbage til sporten.

Men den store overraskelse var dog Jenson Button, McLaren, der startede som nummer 18 efter pausen, og tilmed havde seks pitstop, mens Vettel kun havde det halve. På sidste omgang pressede Jenson Button Vettel så neget, at Vettel et kort øjeblik mistede kontrollen, og så var Button i front som vinder. En meget populær sejr blandt de mange tusinde tilskuere, der troligt blev stående i pausens silende regn for at se afslutningen.

Jenson Button kørte et fantastisk løb, man sent glemmer og vandt foran Vettel og Webber, begge Red Bull, med Michael Schumacher på en flot fjederplads, foran V. Petrov, Lotus-Renault, Felipe Massa, Ferrari, Kamui Kobayashi, Sauber, Jaime Alguersuari, og den sidste i pointene Sebastian Buemi, begge Toro Rosso.

Stillingen i VM-serien: Sebastian Vettel, Red Bull, fører med 161 points foran Jenson Button. McLaren, 101 points, Mark Webber, Red Bull, 94 points, og Lewis Hamilton, McLaren, 85 points. Næste løb er Grand-Prix Europe i Valencia den 26. juni.