23948sdkhjf

Kvindeoprør hos Ford

Filmen “Det stærke køn" tager afsæt i virkelige begivenheder på Fords fabrik i Dagenham i England. Heldigvis er der sket meget hos Ford siden dengang.
Ringe løn og elendige arbejdsforhold på en bilfabrik i England i 1968.

Det er den historiske ramme for en fortælling om en gruppe hårdtarbejdende – og svedende - kvinder i den britiske film ’Det stærke Køn’, som netop har haft premiere i Nordisk Films biografer over hele landet.

Den britiske instruktør Nigel Cole, som blandt andet står bag ’Calender Girls’ og ’A lot like love’, har med ’Det stærke Køn’ skabt et varmt og humoristisk drama om feminin opstand i en tid, hvor kvinder, som den naturligste ting af verden, blev behandlet som andenklasses arbejdskraft.

Filmen tager afsæt i virkelige begivenheder på Ford Motor Companys fabrik i byen Dagenham i Essex i England og beskriver, hvordan en gruppe kvindelige syersker gør oprør - ikke blot mod deres arbejdsgiver, men også mod hele den mandschauvinistiske kultur, der gennemsyrer fagforeningen og det britiske samfund. Det er en benhård kamp, som sætter kvindernes integritet, ansvar og mod på prøve.

Filmen er udviklingshistorie, der ikke blot portrætterer en håndfuld handlekraftige kvinder fra den britiske arbejderklasse, men fortæller om kvindekampens spæde ungdom.

Ford Motor Company har støttet produktionen af filmen ved at give adgang til virksomhedens historiske arkiver og stillet gamle Ford-modeller til rådighed, hvilket i sig selv vidner om, hvor meget der er sket på seneste 40 år. I dag er Ford Motor Company bredt anerkendt for sin ligestillings-politik og kan, i Danmark, prale af at have flere kvindelige chefer end gennemsnittet .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078