23948sdkhjf

Piëch provokerer fortsat Alfa Romeo

Volkswagens bestyrelsesformand Ferdinand Piëch har igen været ude med en udtalelse under afvikling af Geneve biludstillingen, der endnu engang provokerer Alfa Romeo og Fiat-chefen Sergio Marchionne.

- Vi kan firedoble salget af Alfa Romeo i løbet af fire-fem år, udtalte Piëch til pressen i Geneve. Gennem det sidste år har han forsøgt at overtage Alfa med diverse udtalelser, der ikke er mødt med den store forståelse i Italien, som hver gang er blevet afvist på det kraftigste.

Piëch er normalt vant til at få sin vilje. I hvert fald i Tyskland, men Fiat-chefen Sergio Marchionne har igen svaret den tyske topchef for VW Gruppen med følgende:

- Ferdinand Piëch skulle hellere bekymre sig om kriseramte Seat. Så sent som i januar kaldte han Seat et plejebarn, der er på vej frem. Så længe jeg er chef for Fiat og Chrysler, vil Ferdinand Piëch aldrig få held til at overtage Alfa Romeo, der sidste år fejrede 100 års jubilæum med et salg på 112.000 biler.

Før Marchionne overtog styringen af Fiat Gruppen, havde Alfa Romeo haft underskud i syv år.

Ferdinand Piëch er 73 år og født i Wien som direkte efterkommer af Ferdinand Porsche. Han startede sin karriere hos Porsche efter universitetsuddannelsen som ingeniør og kom til Audi, hvor han udviklede nye modeller, der gjorde Audi i stand til at konkurrere med BMW og Mercedes. Piëch købte Lamborghini og Bugatti, og så idéen efter Alfred Sloan, der grundlagde General Motors.

Den nu ældre bilmand skulle gå på pension, da han fyldte 65, men fortsætter som rådgiver og konsulent, samt bestyrelsesformand i VW Gruppen, og er samtidig storaktionær i både VW og Porsche
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093